Scuze , ieri am vrut sa trimit acest mesaj , dar cred ca n-am reusit , de aceea reiau povestea. Am inteles ca un veteran de razboi decorat cu ,,Virtutea Militara" , asa cum e tatal meu , trebuie sa primeasca 75% din solda unui sublocotenent , adica mai in detaliu cat? Am intrat pe nu stiu ce site si am vazut suma de 213,5 , cam asa. Este adevarat? Si daca da , nu cumva trebuie sa-i dea niste diferente din martie 2004? Cui trebuie sa ma adresez , pentru ca tatal meu are 89 ani si e operat la sold. De asemenea , daca Primaria din satul lui nu are acel 1ha teren arabil , cu ce suma il despagubeste ? Parca am citit de 15.640.000 de lei. Cred ca vechi , nu noi. In legatura cu biletele de calatorie , eu fac o procura prin Notariat, pentru a ma deplasa , dar pot s-o trec si pe fiica mea pe aceeasi imputernicire , fiindca atunci cand nu pot eu sa ma deplasez pentru el , se duce ea. Si ultima problema. In calculul pensiei lui nu s-a luat spitalizarea de aproape 1an , cand era pe front , fiindca nu mai avea iesirea din spital , dar de la Pitesti am primit un document extras din arhive in care se spune : perioada x-y ( n-am in fata documentul ) , dus concediu medical. Ce mai trebuie intreprins si in acest sens? Cu multumiri intense , Ileana Mladinoiu
Potrivit art.13 din Legea nr.44/1994, cei decorati cu Virtutea Militara beneficiaza de o renta lunara echivalenta cu 75% din sold a de grad a unui sublocotenent.
De asemenea, veteranii de razboi care, din cauza deficitului de teren in localitatile unde domiciliaza sau in alte localitati, nu au putut fi improprietariti conform legii vor fi despagubiti cu o suma ce reprezinta contravaloarea terenului la care erau indreptatiti conform legii.Cuantumul despagubirilor se stabileste luandu-se in considerare valoarea terenului la data atribuirii si se suporta din bugetul de stat.
Solda lunară de grad a unui sublocotenent este de 285 lei, in acest caz, veteranii de război beneficiază de o rentă lunară echivalentă cu 75% din solda de grad a unui sublocotenent , respectiv de 213,75 lei.