avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... redactarea sentintei in cazul unui divort prin acord
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

redactarea sentintei in cazul unui divort prin acord

Mentionez ca ultimul proces a fost in data de 10 mai.Procesul a fost prin acordul partilor, a ramas in pronuntare in inca nu mi s-a dat sentinta redactata pentru a-mi schimba actele.Este un termen in care sunt obligati sa o redacteze?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 16:10, 6 Iulie 2011
Termenul de redactare al hotararilor civile este de 30 de zile de la pronuntare.
In situatia in care acest termen este depasit, puteti formula o cerere adresata presedintelui instantei pentru urgentarea redactarii hotararii .
Oricum dupa redactarea hotararii, aceasta se comunica partilor, iar de la data comunicarii curge termenul de apel de 30 de zile, hotararea dvs. fiind definitiva si irevocabila de la data pronuntarii numai in ceea ce priveste divortul si atacabila cu apel in ceea ce privesc cererile accesorii.
Dupa expirarea termenului de apel, daca nici una in parti nu formuleaza apel, puteti solicita legalizarea hotararii si ulterior puteti proceda la schimbarea actelor conform hotararii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare judecatoreasca divort deborahramon deborahramon buna ziua ma intereseaza daca instanta ieri a pronuntat ca sunt divortata in cat timp se redacteaza sentinta si daca pot face ceva pt a o urgenta [editat ... (vezi toată discuția)
Primire decizie judecatoreasca dan944 dan944 Acu 2 luni am castigat un proces civil mi sa spus sa astept decizia acasa dar nu am primit nimic.Ce sa fav? (vezi toată discuția)
Hotarare definitiva si irevocabila LexyaAlexya LexyaAlexya Buna, In urma divortului pronuntat in decembrie 2011, intelesesem ca hotararea judecatoreasca va fi trimisa prin posta la adresa de domiciliu. Intre timp, am ... (vezi toată discuția)