avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Daca sunt in concediu de maternitate pot sa dau ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Daca sunt in concediu de maternitate pot sa dau concurs pe post?

daca sunt in concediu de maternitate

pot sa dau concurs pe post?

dupa aceea ma pot reintoarce in concediu sau trebuie sa imi reiau munca?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:42, 8 Iulie 2011
1. Nu vad ce v-ar impiedica sa participati la concurs.
2. Problema se pune in cazul in care cel care castiga concursul trebuie sa inceapa activitatea la o anumita data iar dvs., daca sunteti in concediu de maternitate, nu veti putea face asta.
Cine poate sa ma lamureasca si pe mine?Sotia este persoana cu handicap accentuat si in august implineste cel mic doi prin urmare ar trebuii sa termine indemnizatia de crestere a copilului.Handicapul a fost dobandit dupa nastere,iar doamnele care se ocupa de problema indemnizatiilor in momentul in care le-am intrebat ce trebuie sa facem in continuare ne-a trimis la alt birou pe motiv ca este un caz special si in cazul ei se urmeaza alte proceduri. Doamna respectiva vine din concediu saptamana viitoare .Acum eu as vrea sa aflu in ce consta aceste alte proceduri?
1. Indemnizatia pentru CCC pana la 2 ani nu are legatura cu faptul ca mama a dobandit un handicap.
2. Indemnizatia pentru CCC va inceta cand acesta va implini 2 ani.
3. Pentru handicapul ei mama poate beneficia de indemnizatie de handicap daca va intra in posesia unui certificat de handicap. Pentru asta trebuie sa se adreseze Autoritatii Judetene pentru Persoane cu Handicap care o vor sfatui ce trebuie sa faca.
Certificatul de handicap il are din data de 3 ianuarie 2010,de asemenea si indemnizatia de handicap.Ceea ce nu intelegeam eu este ca doamnele de acolo mi-au zis sa vin cu o copie dupa certificatul de handicap si cu actele de boala ale mamei sa ne prezentam la alt birou deoarece doamna de acolo se ocupa de asemenea cazuri.Initial noi am mers acolo pentru a intreba cand se termina exact indemnizatia pentru a putea merge la fosta firma care momentam este dizolvata sau nu mai functioneaza nu mai stiu exact starea ei,pentru ca firma respectiva sa scrie pe cartea de munca ce vor sa faca in continuare(acestea au fost cuvintele doamnei de la ITM).Ideea era de a termina cu indemnizatia si a depune actele pentru pensionare pe caz de boala ea avand 7ani si 8 luni de munca si o varsta de 27 ani si 8 luni.
1. Atunci nu vad care ar fi problema dvs.
2. Astepati sa vina doamna in cauza, din concediu, si rezolvati atunci problema.

Alte discuții în legătură

Concediul prenatal si concediul postnatal adribb8 adribb8 Buna ziua, Cand credeam ca am inteles totul despre indemnizatiile de care beneficiezi in timpul si inaintea cresterii copilului ... se pare ca nu e ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate catalinaelenavochita catalinaelenavochita Buna seara, as vrea sa stiu in 2015 la cate zile de concediu prenatal+post natal am dreptul si care este cuantumul lui... (vezi toată discuția)
Concediu pre si post natal smileylory smileylory Buna. Concediul pre si post natal insumat este de 126 zile.... intrebarea mea este daca e vorba de zile calendaristice sau zile lucratoare? (vezi toată discuția)