avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatia pentru cresterea copilului pana la 2 ani
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatia pentru cresterea copilului pana la 2 ani

Vreau sa nasc in strainatate, mai exact in Spania....si as vrea sa stiu, daca sotul poate in locul meu sa depuna dosarul pentru indemnizatia copilului pana la 2 ani, avand in vedere ca eu voi avea cele 12 luni lucrate supuse impozitului pana la data nasterii copilului...doar ca as vrea sa imi petrec un an de concediu in spania dupa nastere. Are nevoie de vreo imputernicire sau nu?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:09, 6 Iulie 2011
Nu poate depune dosarul pentru acordarea indemnizatiei pentu CCC, intrucat art.12 din OUG nr.111/2010 prevede ca: Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta se acorda in situatia in care solicitantul indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:
a) este cetatean roman, cetatean strain sau apatrid;
b) are, conform legii, domiciliul sau resedinta pe teritoriul Romaniei;
c) locuieste in Romania impreuna cu copilul/copiii pentru care solicita drepturile si se ocupa de cresterea si ingrijirea acestuia/acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre concediu maternal dachman dachman Buna seara As vrea sa intreb daca intru in concediu prenatal la 7 luni pot sa-mi aleg locul nasteri unde vrea eu ,as vrea sa merg sa nasc in strainatate si nu ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil dupa absolvirea cursurilor de licenta, la zi Rebeca01bb Rebeca01bb Sunt insarcinata si voi naste la sfarsitul lunii septembrie 2015 in Spania .Aici vom sta o perioada. In data de 27 iunie 2015 am absolvit cursurile de ... (vezi toată discuția)
Ccc cristinamelinte cristinamelinte Daca o persoana se incadreaza ca si conditii la CCC, dar in prezent lucreaza pe teritoriul altei tari UE, cu contract de munca in tara respectiva, mai poate ... (vezi toată discuția)