avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil dupa absolvirea cursurilor ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil dupa absolvirea cursurilor de Licenta, la zi

Sunt insarcinata si voi naste la sfarsitul lunii septembrie 2015 in Spania .Aici vom sta o perioada.
In data de 27 iunie 2015 am absolvit cursurile de Licenta ,la zi, fara intrerupere. Ni s-au eliberat adeverintele ce atesta absolvirea, in data de 26 august 2015. Am intrebat in cateva locuri despre actele necesare pentru indemnizatia materna pentru studente si nu m-a lamurit nimeni, pana cand am aflat ca trebuie sa depun un dosar pentru somaj. Din cauza faptului ca am plecat din tara, nu am mai apucat sa depun dosarul. Am inteles ca pot sa imputernicesc pe cineva sa o faca. Dosarul pentru acordarea indemnizatiei materne il voi depune personal dupa ce se va naste copilul.
Daca voi naste copilul in Spania si vom sta aici o perioada am dreptul la indemnizatie?Sau ce ma sfatuiti in cazul meu...?
va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:33, 5 Septembrie 2015
1. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) trebuia ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (studenta la zi, somaj indemnizat, concedii medicale etc.).

2. Daca veti naste in septembrie cele 12 luni eligibile sunt octombrie 2014 - septembrie 2015.

3. Aveti "neacoperite" lunile iulie - septembrie 2015.

4. - Trebuia sa va inregistrati la Agentia de Somaj in termen de 60 de zile de la data absolvirii cursurilor.
- Incercati si acum poate va inregistreaza.

5. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 12
(1) Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta se acorda in situatia in care solicitantul indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:

a) este cetatean roman, cetatean strain sau apatrid;

b) are, conform legii, domiciliul sau resedinta pe teritoriul Romaniei;

c) locuieste in Romania impreuna cu copilul/copiii pentru care solicita drepturile si se ocupa de cresterea si ingrijirea acestuia/acestora.
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt studenta in ultimul an de facultate si insarcinata, am dreptul la somaj? elenaboboc91 elenaboboc91 Sunt studenta in anul III de facultate la zi si urmeaza sa dau licenta. Sunt de asemenea insarcinata si urmeaza sa nasc in septembrie. Am dreptul la somaj dupa ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de concediu crestere copil? Iulianjul Iulianjul Am sotia insarcinata si datorita faptului ca socrii lucreaza in Spania am dori sa nasca in strainatate.Curiozitatile mele sunt: 1) beneficiaza de acel ajutor ... (vezi toată discuția)
Acordare indemnizatie crestere copil CarmenComan CarmenComan Buna ziua! Stiu ca pentru acordarea indemnizatiei crestere copil se iau in calcul ultimele 12 luni inainte de nasterea copilului..in cazul meu DPN este Mai ... (vezi toată discuția)