avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proprietarul constructiei ridicate pe un teren ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proprietarul constructiei ridicate pe un teren concesionat

Buna ziua, intrebarea mea este urmatoarea: cine este proprietarul constructiei ridicate pe un teren concesionat de la consiliul local?
Concesionarul - persoana juridica - a fost obligat prin contractul de concesiune la realizarea unei investitii - cladire - pe terenul concesionat, durata concesiunii fiind de 49 de ani.
In contract se stipuleaza faptul ca terenul concesionat si investitia - cladirea sunt bunuri de retur, la expirarea termenului contractului acestea urmand a fi preluate de catre concedent, in mod gratuit si libere de orice sarcini.
Problema este urmatoarea: concesionarul - persoana juridica - este in faliment. Cum trebuie procedat pentru valorificarea cladirii care a fost ridicata pe terenul concesionat?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 15:56, 6 Iulie 2011
Buna ziua !
Raspunsul la intrebarea dvs. depinde de prevederile contractului de concesiune incheiat .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer concesiune teren tarkanyi tarkanyi In anul 1994 se construieste o cladire pentru prelucrare lapte. Primaria concesioneaza societatii un teren in suprafata de cca. 1000 mp. pe 99 de ani, ... (vezi toată discuția)
Investitii locatar astoria astoria buna seara intentionez sa inchiriez o cladire de la o unitate a statului care necesita imbunatatiri. as vrea sa fac eu aceste imbunatatiri in schimbul unei ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil stirbu67 stirbu67 Buna ziua, Doresc sa stiu daca pot vinde unei terte persoane, un imobil pe un teren concesionat de la Primarie, pe 49 de ani (taxa concesiune achitata ... (vezi toată discuția)