avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1282 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... investitii locatar
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

investitii locatar

buna seara
intentionez sa inchiriez o cladire de la o unitate a statului care necesita imbunatatiri.
as vrea sa fac eu aceste imbunatatiri in schimbul unei chirii rezonabile, cu conditia ca imbunatatirile sa ramana unitatii de stat la finalizarea contractului.
intrucat valoarea acestora e consistenta as vrea ca durata contraactului sa fie mai mare pentru a putea recupera cheltuiala si a face profit. (intre 15-20 ani)
intrebarea mea este daca cadem de acord asupra acestei perioade, este vreo prevedere legala in vigoare care ca nu permita incheierea contractului pe o perioada sa de mare?

va multumesc anticipat pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 22:25, 9 Februarie 2012
Cred ca mai degraba ati avea nevoie de o concesionare a cladirii pe acea perioada cu obligatia dvs. de a o imbunatati
care este diferenta intre contractul de inchiriere si cel de concesionare si de ce m-ar avantaja mai mult acesta din urma?
Contractul de concesiune de bunuri proprietate publică este acel contract încheiat în formă scrisă prin care o autoritate publică, denumitã concedent, transmite, pe o perioadã determinatã, unei persoane, denumitã concesionar, care acţioneazã pe riscul şi rãspunderea sa, dreptul şi obligaţia de exploatare a unui bun proprietate publică în schimbul unei redevenţe.
Contractele de concesiune sunt reglementate prin două acte normative: O.G. nr. 34/2006 privind atribuirea contractele de achiziţii publice, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii şi O.U.G nr. 54/2006 privind regimul contractelor de concesiune de bunuri proprietate publică.
În cazul contractelor de concesiune de lucrări publice şi de servicii, concesionarul primeşte din partea concedentului dreptul de a exploata rezultatul lucrărilor sau serviciile, pe o perioadă determinată sau acest drept însoţit de plata unei sume de bani prestabilite.
Contractul de concesiune naste urmatoarele caractere juridice
1-Da naştere la drepturi şi obligaţii în sarcina ambelor pãrţi (sinalagmatic).
2-Se încheie în formã scrisã, sub sancţiunea nulitãţii absolute (solemn).
3-Este cu titlu oneros şi cu executare succesivă în timp.
4-Este constitutiv de drepturi reale.
5-Este încheiat pe o perioadă determinatã (cel mult 49 de ani, putând fi prelungit pentru o perioadă de cel mult jumătate din cea iniţială) şi are caracter intuitu personae, fapt care are douã consecinţe juridice directe: subconcesionarea este interzisã, iar dispariţia concesionarului duce la încetarea contractului.
Calitatea de concesionar o poate avea orice persoane fizică sau juridică de drept privat, română sau strãină, cu condiţia de a deţine capacitate juridicã de a contracta.







am inteles, multumesc, problema e ca ei prefera contract de inchiriere. in cazul contractului de inchiriere nu beneficiez de avantajele expuse in cazul celui de concesiune? care e diferenta intre ele?
In cazul contractului de inchiriere, primaria are mai multe drepturi, de control, verificare, reziliere

Contractul de inchiriere se face pe maxim 49 ani.
Ultima modificare: Joi, 9 Februarie 2012
Alexandru Munteanu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract concesiune ioanandrei ioanandrei In calitate de persoana juridica de drept privat (concesionar) am dobindit in anul 1999 un contract de concesiune pentru prestarea unor servicii de interes ... (vezi toată discuția)
Contract de concesiune andr33apn andr33apn Buna ziua, va rog sa-mi transmiteti daca se poate cadrul legal al contractelor de concesiune din 2005.Pe cati ani se putea concesiona un serviciu public? Va ... (vezi toată discuția)
Externalizare servicii sociale Livios Livios Daca o autoritate publica doreste sa externalizeze serviciile sociale prestate pana acum de ea, iar activitatea sa fie preluată de un prestator de servicii ... (vezi toată discuția)