avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Externalizare servicii sociale
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Externalizare servicii sociale

Daca o autoritate publica doreste sa externalizeze serviciile sociale prestate pana acum de ea, iar activitatea sa fie preluată de un prestator de servicii privat acreditat si sa se desfasoare in locatia si cu baza materiala a autoritatii publice - din punct de vedere al achizitiilor publice ma intereseaza sa stiu care este solutia corecta- achizitia serviciilor sau concesionarea serviciilor si daca se poate efectua procedura pe o perioada mai mare de un an.

Conform OUG 34 / 2006, art. 3 litera h) contract de concesiune de servicii - contractul care are aceleasi caracteristici ca si contractul de servicii, cu deosebirea ca in contrapartida serviciilor prestate contractantul, in calitate de concesionar, primeste din partea autoritatii contractante, in calitate de concedent, dreptul de a exploata serviciile pe o perioada determinata sau acest drept insotit de plata unei sume de bani prestabilite
Ultima modificare: Joi, 9 Februarie 2012
Ares-3, moderator
Cel mai recent răspuns: Livios , utilizator 09:30, 14 Februarie 2012
Mi se pare corecta interpretarea dvs. Si eu consider ca este normala concesionarea serviciului.
Ca sa fiu mai explicit ma refer la servicii sociale prestate intr-un Centru de zi pentru persoane cu dizabilitati (de exemplu). Activitatea era prestata pana acum de angajatii autorit contractante, dar din cauza lipsei de personal si imposibilitatii angajarii de personal, singura posibilitate este externalizarea serviciilor catre un prestator autorizat care va fi remunerat de aut. contractanta pentru serviciile sociale prestate pt persoanele cu dizabilitati

Singura mea problema de incadrare se leaga de expresia subliniata la definitia contractului de concesiune ”dreptul de a exploata serviciile” - si mi se pare de aici ca prestatorul nu va exploata serviciile - si de aici dilema de incadrare concesiune sau achizitie
M-am elucidat in cele din urma. Este achizitie de servicii sociale si nu este concesiune intrucat conform definitiei ”Contractul de concesiune de bunuri proprietate publică este acel contract încheiat în formă scrisă prin care o autoritate publică, denumitã concedent, transmite, pe o perioadã determinatã, unei persoane, denumitã concesionar, care acţioneazã pe riscul şi rãspunderea sa, dreptul şi obligaţia de exploatare a unui bun proprietate publică în schimbul unei redevenţe.
In schimbul redeventei - platite de concesionar, acesta primeste dreptul de a exploata bunul primit de la concedent

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract concesiune monalisaalina monalisaalina Daca intr-un contract de concesiune scrie ca perioada de concesiune este de 50 de ani spesificandu-se ca perioada de recuperare a pretului este de 10 ani,ce ... (vezi toată discuția)
Investitii locatar astoria astoria buna seara intentionez sa inchiriez o cladire de la o unitate a statului care necesita imbunatatiri. as vrea sa fac eu aceste imbunatatiri in schimbul unei ... (vezi toată discuția)
Cum fac sa inchiriez sau sa concesionez un teren andreeabarbosu andreeabarbosu am un magazin pe proprietatea mea si as vrea sa concesionez sau sa fac un contract de inchiriere pentru terenul din fata magazinului.acest teren este pe ... (vezi toată discuția)