avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... plata cheltuieli de judecata judiciare la stat si ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

plata cheltuieli de judecata judiciare la stat si persoane vatamate

prin sentinta penala definiva trebuie sa platesc cheltuieli de judecata la stat in suma de2400 lei si cheltuieli de judecata la parti vatamate in suma de3900lei. careeste prioritate de plata deoarece am terminat de curind facultatea si masterul ,nu am carte de munca si serviciu. multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Iulie 2011
mateianu, utilizator
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 18:02, 6 Iulie 2011
Nu este relevanta prioritatea de plata.Ambele datorii trebuiesc achitate,indiferent de ordinea lor cronologica.
cit pot sa aman plata in mod legal sau ce spune legea avand in vedere ca nu am bani acum .
Daca creditorii vor initia executarea silita prin executorul judecatoresc impotriva dvs. puteti ataca aceasta executare cu contestatie la executare ,potrivit art.399 cpc.
Daca veti achita o cautiune in cuantumul stabilit de instanta-art.403 cpc-aceasta instanta poate suspenda aceasta executare silita.

Se poate suspenda executarea,daca:

Conform art. 403 Cod procedura civila, pana la solutionarea contestatiei la executare sau a altei cereri privind executarea silita, instanta competenta poate suspenda executarea, daca se depune o cautiune in cuantumul fixat de instanta (daca legea nu dispune altfel). In cazuri urgente, daca s-a platit cautiunea, presedintele instantei poate dispune, prin incheiere si fara citarea partilor, suspendarea provizorie a executarii pana la solutionarea cererii de suspendare de catre instanta.
In situatia in care bunurile urmarite sunt supuse “stricaciunii, pieirii sau deprecierii”, instanta va putea sa suspende numai distribuirea pretului.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Iulie 2011
andymaurul, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita mytly_mytly mytly_mytly Facind ``contestatie in anulare``la o hotarire judecatoreasca si irevocabila executorul poate sa continue executarea silita? Si de ce pune in vinzare imobilul ... (vezi toată discuția)
Suspendare executare nicoleta_85 nicoleta_85 intr-un dosar de contestatie la executare si suspendare exe, instanta, prin incheiere, a dispus admiterea cerererii de suspendare a executarii din dosarul x de ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu tigruta123 tigruta123 Lucrez la salarizare intr-o institutie si am primit o adresa de executare silita pentru poprire pe salariu pentru o angajata care nu si-a platit la timp un ... (vezi toată discuția)