Salut, vreau sa ajut un prieten sa izoleze casa, se considera munca la negru? Sa va dau si cateva amanunte, casa cu pricina se afla in oras, proprietarul, prietenul meu, vrea sa il ajutam sa o izoleze(eu, el si inca 2 baieti) sa nu mai plateasca firma ca il costa mai mult. Autorizatia de constructie ii expita la sfarsitul lui septembrie, noi care il ajutam riscam sa luam vreo amenda sau mai stiu io ce, sau el risca ceva? Un perete de cca 6 ml se alfa langa trotuarul pietonal, acolo o sa se monteze o schela(metalica).Ce ar trebui sa facem ca sa nu riscam nimic nici noi si nici el, multumesc de ajutor, salutare!
este suficient sa nu va plateasca salariu si atunci nu exista munca la negru. atit timp cit se rezuma la un ajutor ca intre prieteni si vecini, nu aveti probleme.
Intrebare: Proprietarul lucreza in capitala(50 km de noi) si nu o sa fie tot timpul cu noi la casa (inca nu e locuibila casa), daca vine cineva de la primarie sau alta institutie care verifica "munca" si ne gaseste doar pe noi 3 e posibil sa ne ia ca suntem muncitori luati la negru sau zilieri platiti cu ziua, risca vreo amenta ceva?