avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Facturi la care se mai adauga inca odata cei 19%, de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Facturi la care se mai adauga inca odata cei 19%, de administrator

Cine poate sa faca expertiza contabila la o asociatie de proprietari? Am depistat cu stupoare ca d.na administrator pe luna mai imi cere la citirea contorului de gaze (care a fost instalat de o firma adusa de dumneaei, contor instalat deasupra aragazului)un pret de 18.000 lei vechi pe m3 de gaze. Adica la 23 m3 de gaze, eu aveam de platit 414.000 lei. Dupa lungi scandaluri cu cei din comisia de cenzori, cu presedinta scarii, cu administratora, imi spun ca au o paguba de 5 milioane de lei si ca au marit pretul la gaze. In contextul in care, dupa ce am umblat dupa facturi emise de Distrigaz S.A Sud, sa ma conving cat costa de fapt m3 de gaze, imi arata si administratora factura de gaze pe luna aprilie -mai 2008, si constat cu stupoare ca pretul unui m3 de gaze, costa de fapt 11.755 lei (vechi).Am intrebat-o inca odata pe presedinta, si imi spune ca da, gazul este 0,98970 pretul cu TVA cu tot de la Distrigaz, dar ca se mai adauga cei 19%.Care de fapt ii mai adauga inca odata la factura. oricum, problema este incurcata, si doresc sa angajez un contabil expert, contra cost, pentru a scoate de la administratie situatia corecta a intretinerilor locatarilor. Toata comisia de cenzori, presedinta scarii si administratora si-au dat demisia, spunand ca eu sunt cea care le-am creat probleme (adica eu am depistat frauda produsa mie si celorlalti locatari) si ca isi dau demisia in bloc, fara a preda cuiva gestiunea. Se poate face ceva ?Astept raspunsul dumneavoastra urgent la adresa de mail traianelena@yahoo.com.
Va multumesc. Dragomir Elena
Cel mai recent răspuns: elena_pusa , utilizator 11:03, 7 August 2008
Cine plateste expertiza in situatia dumneavoastra?
Doresc mai intai cateva lamuriri: cat ma costa o verificare pentru 54 de apartamente, sau mai bine imi explicati dumneavoastra cum procedati, suma la care se ridica o verificare pentru o luna de intretinere.
Expertiza o platesc eu personal , daca in prealabil nu mi se mai alatura nici unul dintre vecinii in aceeasi cauza. Va multumesc si astept mail-ul dumneavoastra. Dragomir
Daca sunteti convins ca va incarca dupa ce faceti expertiza si iese bine ii puteti cere banii platiti la expertul contabil.
Eu cred ca o sa ajungeti la judecata si pe alte aspecte daca iese rau administratorul.;)

avocat Claudiu Lascoschi
Mergeti la Corpul Expertilor Contebili din localitatea unde locuiti si solicitati sa va recomande un expert. Acolo va lamureste si la onorariu. Succes.
Va multumesc pentru indrumari.O sa caut in Bucuresti la noi sa vad ce gasesc. Inca odata va multumesc.

Alte discuții în legătură

Buna ziua. dupa ce am platit timp de 4 luni , 160 de lei gazele ... alexene2005 alexene2005 Buna ziua. Dupa ce am platit timp de 4 luni , 160 de lei gazele la bloc ( 2 pers. * 80 lei ch. indiv.), am decis sa busonez teava de gaz si sa trec pe curent ... (vezi toată discuția)
Ajutor pentru un presedinte incepator de asociatie ciucuadrian ciucuadrian Buna seara! Va rog frumos sa-mi indrumati si mie [b]inceputul[/b] carierei de presedinte. De unde sa incep, pentru ca nu prea stiu! Orice sfat care este bun ... (vezi toată discuția)
Distrigaz - contor infundat de la frig. cum se va calcula consumul anterior? mariafusu mariafusu As dori sa ma informati ,un angajat de la Distrigaz Brasov a venit si mi-a schimbat contoaru de caz care este instalat la parter in scara blocului linga usa ... (vezi toată discuția)