avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Infiintarea unei societati profesionale
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Infiintarea unei societati profesionale

Ce parere aveti de aceasta problema?? Credeti ca ORC va admite inmatricularea pe CAEN 7411 a unei societati apartinind unui c.j ? Mentionez ca ,desi legea c.j nu prevede,nimic nu poate impiedica infiintarea unui SRL cu CAEN 7411 pe legea 31-1990.
Consilier
Cel mai recent răspuns: anonim , utilizator 00:00, 7 Septembrie 2004
In prezent,doar avocatii pot sa includa Activitatiile juridice in statutul viitoarei firme.Deocamdata juristii merg pe 7414,fiind obiect unic de activitate.Ai citit probabil modificarile din noul statut al juristilor, sunt ceva oportunitati si schimbari,insa deocamdata nu avem asa noroc!E doar o parere.[addsig]
1) Cum se poate infiinta, conform legii, un SRL cu obiectul de activitate prevazut de CAEN 7411?
2) Cei de la RC ne sfatuiesc sa nu cheltuim banii pe acte pt. ca cererea se va respinge oricum. S-a infiintat pana in prezent vreo societate profesionala cu obiectul de activitate prevazut de CAEN 7411?
Un jurist
daca esti inscris la CCj Buc. o sa trebuiasca sa platesti o taxa de 300E/an/societate. Nu stiu nici ei exact prea multe despre asta, dar poti intreba. Modele de avize, cereri etc pt. soc. profesionala se gasesc pe www.ccj.ro; oricum cf. statutului avizul este obligatoriu.
Pana acum firmele c.j au fost intr-adevar pe CAEN 7414, singura modalitate de a te putea inscrie la ORC;
Acum se poate infiinta o soc.comerciala cf.noului statut al cons.juridici,cu 7411.iar ORC o sa accepte.Asa spune noul statut.Avocatii nu mai pot reprezenta pers.juridice,deci toata treaba o fac de acum,cu firmele,consilierii juridici.Asa ca e perfect legal,dar sa fi inscris in colegiu si sa fi consilier juridic definitiv.Daca te-ai angajat inainte de intrarea in vigoare a statutului,esti definitiv si poti merge inainte.Directorul ORC de la noi accepta infiintarea unei astfel de societati,insa iti dai demisia daca mai lucrezi ca si C.J in alta parte!Anca B.
Art.21 din Statutul profesiei de consilier juridic prevede clar ca se pot infiinta ca SRL -uri,societati profesionale apartinand unuia sau mai multor CJ inscrisi in Tabloul tinut de Colegiile Teritoriale.Acestea pot functiona doar cu avizul de principiu dat de colegiul teritorial pe a carui raza isi au sediul,care va verifica calitatea de CJ a asociatului/asociatilor ,precum si obiectul de activitate al firmei,sa fie unic 7411 Cod Caen.Obtii apoi autorizatia de functionare de la Primarie...si poti sa incepi sa castigi bani si pt.tine...nu sa-i mai imbogatesti pe altii ca pana acum!!! [addsig]

Alte discuții în legătură

Infiintare de societati de catre consilierii juridici pt o societate care are prevazut in actul constitutiv codul caen 7414 poate efectua diferite acte de infiintare de societati comerciale, intrucat pt caen 7411 ... (vezi toată discuția)
Cod caen 7411 Aceasta clasa include: - reprezentarea juridica a intereselor unei parti împotriva alteia, fie sau nu în fata instantelor judecatoresti sau a altor ... (vezi toată discuția)
Un consilier juridic poate presta servicii in calitate de pfa? OANA GORAN OANA GORAN am uarmatoarea nelamurire: un consilier juridic poate presta servicii juridice in calitate de pfa, se poate ??? daca da, ce presupune acest lucru.?? va ... (vezi toată discuția)