avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... cod caen 7411
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

cod caen 7411


Aceasta clasa include:
- reprezentarea juridica a intereselor unei parti împotriva alteia, fie sau nu în
fata instantelor judecatoresti sau a altor organisme juridice, cu sau fara
persoane care sunt membre ale baroului de avocati:
• consultanta si reprezentare în procese civile;
• consultanta si reprezentare în procese de crima;
• consultanta si reprezentare în legatura cu litigiile de munca;
- consultanta si asistenta generala, redactarea de documente juridice:
• clauze de constituire a societatilor comerciale, acorduri de asociere sau alte
documente similare legate de înfiintarea unei societati comerciale;
• brevete si drepturi de autor;
• pregatirea de acte, hotarâri, testamente, hotarâri de încredintare etc.;
- alte activitati ale notarilor publici, notarilor de drept civil, birourilor de
arbitraje, executorilor judecatoresti etc.
Aceasta clasa exclude:
- arbitraj si conciliere, fara reprezentare juridica, între întreprindere si
salariati, vezi 74.14;
- activitatile tribunalelor, vezi

Conform celor de mai sus se nasc unele intrebari:
1. se poate asigura reprezentanta in procesele comerciale?
2.Poate da o persoana fizica mandat unei soc.(7411) reprezentata de un cj.pt. ai constitui (PERSOANEI FIZICE) o soc.com.? daca da, care este forma acestui mandat?Oare prin acest lucru cj. nu reprezinta p.f. incalcandu-se astfel legea si statutul consilierilor juridici
in primul rand ca nu se inmatriculeaya o asemenea soc com.
in al doilea rand, daca ea exista deja, consiliul baroului o va desfiinta daca nu este constituita exclusiv din avocati membri ai baroului sau daca incalca legea consilierilor juridici.
din cate stiu, judecatoul de la RC admite numai inmatricularea actelor constitutive autentificate de notar sau atestate de avocat.
in ceea ce priveste reprezentarea in procesele comerciale, aceasta se face fie de catre consilieri juridici, fie avocati, fie alte persoane imputernicite de respectiva societate, dar numai la judecatorii si fara a putea pune concluzii.
Ar trebui ca user-ul care a data ultimul mesaj , cred avocat , sa mai citeasca legea sau sa vada practica. Am o societate cod unic 7411 - fiind consilier juridic- si am intrat in procese comerciale , civile fara nici o problema , chiar am avut o confruntare cu o parte adversa reprezentata prin avocat care imi solicita sa demonstrez calitatea deaparator si la care judecatorul mi-a dat dreptate . Asa ca daca indepliniti conditiile legii 514/2003 si a statutului cu siguranta sa vi se va admite o astfel de societate si puteti reprezenta fara nici o problema
Cod 7411 - dixit - reprezentarea........... persoanelor juridice si FIZICE

Am avut peste 40 de procese ca reprezentat al unei societati comerciale la toate gradele si la toate am fost acceptat mai mult mi s-au admis asi cheltuielile facute (onorariula )

Si va pot spune ca am reprezentat si persoane fizice in baza aceluiasi cod 7411 si nu a fost nici o problema

Cine doreste dovada sa trimita e-mailul ca sa trimit copiii dupa sentinte

Consilier
ET@ROL.RO

Mersi.
Draga colega, sa ma ierti ca indraznesc, dar as vrea sa te rog ceva. Daca de data asta reusesc, maine imi vor iesi si mie hartiile de la registrul comertului pentru o societatea cu cod 7411. As avea mare nevoie sa vorbesc si eu cu cineva care deja lucreaza pe o astfel de societate. Simt nevoia sa-mi confirme si altcineva mai experimentat ca nu gresesc in ceea ce mi-am propus sa fac (mai ales, cum sa fac)
Daca ai timp si nu te deranjeaza, da-mi te rog un mesaj pe adresa de mail blackbeauty672003@yahoo.com. Nu vreau sa-mi las aici pe site numarul de telefon si nici tie nu pot sa-ti cer asa ceva. Multumesc frumos. SM
olivera_2001ro@yahoo.com
Multumesc frumos!!

Alte discuții în legătură

Infiintarea unei societati profesionale anonim anonim Ce parere aveti de aceasta problema?? Credeti ca ORC va admite inmatricularea pe CAEN 7411 a unei societati apartinind unui c.j ? Mentionez ca ,desi legea c.j ... (vezi toată discuția)
Reprezentare persoane fizice- cheltuieli de judecata Romică Stoica Romică Stoica Poate un consilier juridic, care lucreaza la o societate profesionala, sa reprezinte o persoana, in instanta, pe baza de contract prestari servicii si ... (vezi toată discuția)
Statutul cj Ce spuneti de promovarea unei actiuni in anulare a Statutului profesiei de consilier juridic pe motiv ca aduce atingerea ordinii publice. Ce ar spune ... (vezi toată discuția)