avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1297 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... cod caen 7411
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

cod caen 7411


Aceasta clasa include:
- reprezentarea juridica a intereselor unei parti împotriva alteia, fie sau nu în
fata instantelor judecatoresti sau a altor organisme juridice, cu sau fara
persoane care sunt membre ale baroului de avocati:
• consultanta si reprezentare în procese civile;
• consultanta si reprezentare în procese de crima;
• consultanta si reprezentare în legatura cu litigiile de munca;
- consultanta si asistenta generala, redactarea de documente juridice:
• clauze de constituire a societatilor comerciale, acorduri de asociere sau alte
documente similare legate de înfiintarea unei societati comerciale;
• brevete si drepturi de autor;
• pregatirea de acte, hotarâri, testamente, hotarâri de încredintare etc.;
- alte activitati ale notarilor publici, notarilor de drept civil, birourilor de
arbitraje, executorilor judecatoresti etc.
Aceasta clasa exclude:
- arbitraj si conciliere, fara reprezentare juridica, între întreprindere si
salariati, vezi 74.14;
- activitatile tribunalelor, vezi

Conform celor de mai sus se nasc unele intrebari:
1. se poate asigura reprezentanta in procesele comerciale?
2.Poate da o persoana fizica mandat unei soc.(7411) reprezentata de un cj.pt. ai constitui (PERSOANEI FIZICE) o soc.com.? daca da, care este forma acestui mandat?Oare prin acest lucru cj. nu reprezinta p.f. incalcandu-se astfel legea si statutul consilierilor juridici
Ceva se va intampla cu siguranta mai devreme sau mai tarziu insa acum , e prematur sa ne gandim la o eventuala unificare a profesiilor , e doar un "vis romantic" de toamna tarzie . Totusi , propunerea de proiect privind modificarea Legii nr.514/2003 propusa de catre UCCJR mi se pare cea mai pertinenta solutie in scopul comun cred eu , de a se liberaliza aceasta minunata si totodata hulita profesie .
Pana una alta , trebuie sa fim mai uniti ca oricand si sa ne vedem in liniste de treburi .
Nu pot fratilor sa fiu unit cu cineva care face afaceri cu banii mei din cotizatii si nu face absolut nimic!! Si nu ma luati cu Baroul si cu taxele lor ca este cu totul alta situatie.
Cine a citit atent recomandarile UE in domeniul justitiei poate sa observe ca exista o recomandare de a exista un singur corp de specialisti ai dreptului AVOCATII. Acestia vor fi consultanti si pledanti. Consultantii vor fi toti consilierii juridici cu pana la 5 ani vechime iar pledantii avocatii actuali plus consilierii juridici cu peste 5 ani vechime . Intrarea in vigoare este obligatorie pana la 31.12.2005

Mai poate spune cineva altceva?

Un cititor al legii

Da-ne si noua un link unde putem citi recomandarile astea!

Dragi Colegi


Referitor la societatile profesionale care exista la momentul actual pe piata pot spune urmatoarele
A venit la mine un avocat si a spus ca are un litigiu de peste 3 miliarde lei. A stat el si s-a gandit ca la litigiul respectiv ar putea sa ia un onorariu de peste 100.000.000 lei. Dar e te faci cu taxele care trebuie sa le plateasca la barou si la stat. Asa ca avocatul nostru repede , repede s-a dat demisia din Barou s-a angajat Consilier Juridic la firma mea si apoi si-a facut si el o firma la care el este actionar 95% si eu 5%. S-a angajat cu un salariu mediu pe economie de vreo 7.000.000 lei . Si fostul nostru avocat plateste la stat numai 3%, din venit nu 10 ca la avocati si este foarte fericit. Din cate mi-a spus nu mai este controlat la tariful minim de catre cei din Barou si efectiv isi face afacerea asa cum doreste
Dar ce s-a intamplat ulterior ? Uita ca si avocatii tineri care trebuiau sa stearga bancile tribunalelor sa-u gandit ei sa iasa de sub tutela batrinilor sa piarada oficiile care erau mai mult pierdere de vreme si sa-si faca ai ei societatile lor

In judetul de unde sunt se observa foarte clar ca tot ce tine de litigii comeciale , litigii de munca , organizarii, fuziuni , etc, exista o tendinta clara de indreptare pe consultanta acordata de catre Birourile de consiliere Juridica si catre avocati care au ramas efectiv numai cu persoanele fizice (revendicari,dreptul familiei, drept penal )

Cred ca trebuie sa vedem clar in contextul actual cine doreste intradevar fuziunea meseriilor juridice
Avocatii sau juristii

Un jurist fericit

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintarea unei societati profesionale anonim anonim Ce parere aveti de aceasta problema?? Credeti ca ORC va admite inmatricularea pe CAEN 7411 a unei societati apartinind unui c.j ? Mentionez ca ,desi legea c.j ... (vezi toată discuția)
Reprezentare persoane fizice- cheltuieli de judecata Romică Stoica Romică Stoica Poate un consilier juridic, care lucreaza la o societate profesionala, sa reprezinte o persoana, in instanta, pe baza de contract prestari servicii si ... (vezi toată discuția)
Statutul cj Ce spuneti de promovarea unei actiuni in anulare a Statutului profesiei de consilier juridic pe motiv ca aduce atingerea ordinii publice. Ce ar spune ... (vezi toată discuția)