avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Reprezentare persoane fizice- cheltuieli de judecata
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Reprezentare persoane fizice- cheltuieli de judecata

Poate un consilier juridic, care lucreaza la o societate profesionala, sa reprezinte o persoana, in instanta, pe baza de contract prestari servicii si factura intocmita de societate?
Se acorda cheltuieli de judecata in baza unui contract prestari servicii si factura intocmita de societatea profesionala?
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 10:59, 10 Februarie 2005
Societatea,INFIINTATA CU CAEN 7411,ca orice SRL,FACTUREAZA REPREZENTAREA JURIDICA,IAR FACTURA VA FI PREZENTATA PENTRU CHELTUIELI DE JUDECATA.
Nu vad de ce nu s-ar putea in acest fel.
CJ
dar de prevederea din legea avocaturii, care spune ca se anuleaza de drept actul de infiintare al unei societati comerciale care are ca obict de activitate consultanta sau reprezentarea juridica ati auzit?

mai cititi in legislatie...
mai concret- la ce art. din care Lege te referi ?
Romy, eu stiu ca legea consilierilor juridici da dreptul la reprezentare in instanta numai a persoanelor juridice, persoanele fizice vor fi reprezentate numai de avocati.
Problema se pune ca eu sunt angajat la o societate care ma delega sa reprezint o persoana fizica cu care are contract de prestari servicii. Societatea nu este restrictionata sa ofere reprezentare si consultanta numai la persoane juridice. Astept si alte pareri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod caen 7411 Aceasta clasa include: - reprezentarea juridica a intereselor unei parti împotriva alteia, fie sau nu în fata instantelor judecatoresti sau a altor ... (vezi toată discuția)
Se poate sau nu sa inf. soc . pe codul caen 7411? anonim anonim salut, deoarece nu stiu la ora asta ce sa cred, fiindca o parte zice da si una nu, as vrea sa stiu daca se poate. in cazul ca, da, imi puteti zice din ce ... (vezi toată discuția)
Un consilier juridic poate desfasura si alte activitati remunerate? magyari magyari Buna ziua... Problema este una comuna, dupa parerea mea. Momentan lucrez ca si consilier juridic, cu un program de lucru foarte convenabil. Din pacate precum ... (vezi toată discuția)