avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... inchisa fara motivare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

inchisa fara motivare

buna ziua ,as vrea sa cer un sfat unui avocat in ce priveste o acuzatie de omor .O persoana pe care o cunosc foarte bine a fost acuzata acum cativa ani de uciderea unui nou-nascut gasit pe strada. Ea a platit mai multi ani un 2 sau 3 avocati si nu prea si-a dat interesul sa vada daca astia isi fac treaba (pt. ca n-a crezut ca poate fi posibil sa pateasca ceva fiind nevinovata) si asa a ajuns acum 4 luni ,in februarie, sa fie trimisa de avocatul ei la inchisoare spunandu-i ca e mai bine asa decat sa astepte sa vina politia acasa. Ea are 3 copii mici si nu voia sa sperie copiii asa ca s-.a dus singura la inchisoare.Problema e ca are hotararea de a merge in inchisoare fara motivare .Dosarul ei e blocat la Bucuresti si avocata fara dosar si hotarare nu poate face nimic. La Bucuresti i-au zis ca in septembrie daca i-or da dosarul si motivarea (dar daca nu i-l dau nici atunci ,fata asta sta inauntru asa degeaba? Ce face cu copiii care plang dupa ea?) .Nu stiu cum e posibil in tara noastra asemenea lucruri .Pt. un dosar blocat si cateva randuri care se numesc motivare .un om sta inchis de luni si poate va mai sta inca .Ce se poate face? Chiar nu se pot grabi sa scrie motivarea? Va multumesc anticipat in speranta ca imi veti sa un sfat bun.
Cel mai recent răspuns: aureliaion , utilizator 20:52, 22 Decembrie 2012
Daca este nevinovata sper ca a declarat apel.
Daca nu a declarat totul e o discutie fara finalitate.
Motivarea hotararii se redacteaza mai tarziu decat pronuntarea condamnarii.
multumesc mult de raspuns .Chiar asteptam sa primesc un raspuns . Nu stiu sigur daca a facut apel ,trebuie sa o intreb. Noi speram sa poata veni acasa mai repede chiar si in arest domiciliar pana cand se limpezesc lucrurile .Din cate stiu a renuntat la acel avocat pt. ca ii ceruse extrem de multi bani .Acum are alta avocata care zice ca nu poate face nimic pana la motivare .Si daca va dura mult si bine cu motivarea?
Ultima modificare: Miercuri, 6 Iulie 2011
ContSters214493, utilizator
In ce tara se desfasoara procesul?
Cat i-a cerut avocatul?
In Romania nu exista ,institutia arestului la domiciliu.
Daca este vorba despre legislatria unei alte tari , ar fi indicat sa solicitati sprijinul unui jurist/avocat din respectiva tara.
din mesaj se vede ca e vb de Romania :(
eu nu inteleg cum de s-a dus ea singurica la inchisoare si de ce nu s-a atacat hotararea?.
iarasi nu inteleg.. daca a fost invinuita de omor, cum s-a judecat in libertate?

Alte discuții în legătură

Cedo pe neliberare pe cererea de probatorii in apel darisdinu darisdinu va salut cu stima! sant condamnat definitiv la 3 anii inchisoare culmea ,nevinovat ,incredibil nu-i asa !si pe rol o cerere da revizuire. la cedo ce sanse am ... (vezi toată discuția)
Condamnare pe nedrept cuziamusia cuziamusia Cum se poate rezolva urmatoarea situatie; cineva a fost acuzat ca a comis o infractiune. Acuzatul intodeauna s-a declarat nevinovat. Politistul care a facut ... (vezi toată discuția)
S a pronuntat pedeapsa cu executare. ce se poate face? irinapetrescu irinapetrescu doua instante au hotarat ca nu sunt suficiente dovezi pentru pronuntare de vinovatie. iar a treia a pronuntat vinovat si pedeapsa cu executare, 3 ani si ... (vezi toată discuția)