avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... cedo pe neliberare pe cererea de probatorii in apel
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

cedo pe neliberare pe cererea de probatorii in apel

va salut cu stima!
sant condamnat definitiv la 3 anii inchisoare culmea ,nevinovat ,incredibil nu-i asa !si pe rol o cerere da revizuire. la cedo ce sanse am ?daca in apel am cerut mai multe probe in motivarea propriului apel si instanta de apel nu mia dat nici-un respuns nici verbal dar nici inscris in plus a aceptat apelul parchtului modificindumi pedeapsa de la 1,5 ani suspendare la 3 ani inchisoare.
precizez ca termenul de 6 luni a trecut de mult.
pot avea castig de cauza invocand art,6 c.p.p.,respectiv art.6 cedo
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 21:46, 2 August 2012
Daca nu erati multumit de decizia data in apel, aveati la dispozitie calea recursului si nu va puteti adresa Curtii Europene daca au trecut 6 luni de la ramanerea definitiva a hotararii.

Art. 394

Cazurile de revizuire

Revizuirea poate fi cerută când:

a) s-au descoperit fapte sau împrejurări ce nu au fost cunoscute de instanţă la soluţionarea cauzei;

b) un martor, un expert sau un interpret a săvârşit infracţiunea de mărturie mincinoasă în cauza a cărei revizuire se cere;

c) un înscris care a servit ca temei al hotărârii a cărei revizuire se cere a fost declarat fals;

d) un membru al completului de judecată, procurorul ori persoana care a efectuat acte de cercetare penală a comis o infracţiune în legătură cu cauza a cărei revizuire se cere;

e) când două sau mai multe hotărâri judecătoreşti definitive nu se pot concilia.

Cazul de la lit. a) constituie motiv de revizuire, dacă pe baza faptelor sau împrejurărilor noi se poate dovedi netemeinicia hotărârii de achitare, de încetare a procesului penal ori de condamnare.

Cazurile de la lit. b), c) şi d) constituie motive de revizuire, dacă au dus la darea unei hotărâri nelegale sau netemeinice.

În cazul prevăzut de lit. e), toate hotărârile care nu se pot concilia sunt supuse revizuirii.

Daca nu va incadrati in unul dintre aceste cazuri, cererea de revizuire nu va fi admisa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs extraordinar camp2000 camp2000 un dosar penal ramas definitiv in 1988 mai are dreptul la acest timp sa solicite recurs extraordinar ? Ce alta cala ar fi sa poata fi rejudecat ? (vezi toată discuția)
Conditii picika picika cu ce conditii s epoate ataca recursul cu contestatie in anulare sau revizuire? cred ca s niste conditii de incadrare.....pt ca dupa ce stiu recursurile nu s ... (vezi toată discuția)
Latura civila handsu handsu Cu privire la latura civila a unei hotarari penale in ce conditii se poate declara revizuire ? (vezi toată discuția)