avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenirea dupa moartea parintilor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenirea dupa moartea parintilor

dupa moartea bunicului meu a murit si fratele tatalui meu...dupa moarea lor bunica mea a facut acte sorei tatalui meu pe partea ei de teren si a surorii lui...acum a murit si bunica mea si au ramas in viata doua surori si tatal meu plus 2 copii ai fratelui mort ...mostenirea este o casa pe un teren de 600 de m ..se imparte in mod egal sau sora care i s-au facut acte si pe partea bunicii cand era in viata ia si partea ei si pe cea a bunicii...sunt valabile acele acte?..se poate face astfel de acte atunci cand doar unul dintre soti mai traieste?
mentionez ca nu s-a dezbatut nici un fel de mostenire nici cand traia bunica nici dupa moarta ei

Ultima modificare: Joi, 7 Iulie 2011
simo010606, utilizator
Cel mai recent răspuns: simo010606 , utilizator 19:27, 7 Iulie 2011
Depinde ce fel de act are sora care spuneti ca poate culege si partea de mostenire a bunicii, deoarece poate avea sau nu un act autentic sau un simplu testament.Numai in situatia in care ar avea un act valabil, de ex. un contract de vinzare cu clauza de intrenere ar putea culege si partea bunicii si partea ei din mostenire.
un contract de vanzare cu clauza de intretinere se poate face daca sora locuieste la bucuresti iar bunica a locuit in alta localitate chiar nu a stat nici o saptamana in afara concediului de vara

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vinzare-cumparare problema ??? nelu_nedi nelu_nedi buna ziua.. sunt posesorul unui act de vinzare -cumparare incheiat intre mine si fratele meu, actul nu are nici o clauza si este scutit de or ce sarcina si ... (vezi toată discuția)
Mostenire florin_cosmin florin_cosmin Buna ziua, in urma cu mai mult de 30 de ani bunicul meu a murit ramanand de la el doar un titlu de proprietate. Mostenitori ar fi fost doar tatal meu si sora ... (vezi toată discuția)
Am de rezolvat o problemă încurcată cu niște imobile. nu știu ce act să fac ca să nu poată fi atacat de nimeni în instanță, vă rog să mă sfătuiți Darkangel1987 Darkangel1987 Buna ziua, se da o casa cu un teren de 760 mp.au fost 4 frați unul a murit 3 in viața 2 fete un băiat. Înainte de moartea bunicului acest băiat lea spus ... (vezi toată discuția)