avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1143 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... codul muncii si drepul muncitorului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

codul muncii si drepul muncitorului

Lucrez intr-o regie de trasport,conducerea sa hotarit sa ne trasfera la un alt angajator
cu un salar mai mic,am refuzat unii,cei care au plecat la firma.....x. salaru este mai mic,cu 300ron,conducerea a promis ca dupa o perioada vor veni inapoi la locul lor de munca initial,dar angajatoru care leau preluat,face contrat de munca ca muncitor necalificat,pe o durata determinata,mai au sanse sa revine inapoi,
Cei care am refuzat nea obligat sa alegem somaj,concediu fara salar pe sase luni,sau transer in autobaza,cu diminuarea salariala,temporala,asa spun ei
dar postu meu nu sa desfintat,dar ma obliga,poate sa-mi face alt contract de munca,daca eu am pe durata nedeterminata,sa-mi face determinat,
Orice modificare a clauzelor c.i.m. se face cu acordul partilor, exceptie facand situatiile in care o asemenea modificare este prevazuta in mod expres de lege.
Dar firma fuctioneaza foarte bine,doar numai pt.niste lucrari de modernizare care va dura ca-m 2 ani,precizeaza conducerea.
Pe durata lucrarilor nea-u transferat la alte sectii,pt,transfer era necesar sa diminuieze din salar aproape jumatate,si cu un alt contract pe o durata determinata,
dupa modernizare mai am sanse sa ma reintorc la locul meu .
Tranferul nu mai este reglementat in Codul Muncii .. in cazul dvs este vorba despre modificarea locului de munca si a salariului , situatie in care trebuia sa se incheie un act aditional la c.i.m.
Fara cordul meu se poate diminua salariu,si daca sint obligatce sa fac.
Fara acordul dvs nu se poate modifica salariul ... in cazul unui refuz, exista posibilitatea sa se dispuna concedierea dvs.

Alte discuții în legătură

Somaj dupa 2 concedii de creștere copil ioana123654 ioana123654 În situ următoare se poate primi șomaj? Pana pe 30 aprilie 2015 am fost în ccc, pe 1 mai 2015 m-am angajat la o firma pe perioada determinata iar în ... (vezi toată discuția)
Dupa noul cod al muncii, concediere la intoarcerea din concediu copil adrian007 adrian007 Buna ziua, Sotia mea tocmai termina concediul de 2 ani si urma sa se intoarca la munca insa a fost informata ca nu mai au nevoie de inca un om si ca o vor ... (vezi toată discuția)
Loc de munca sau somaj? liliana_78 liliana_78 Buna ziua,pe 20noiembrie 2012 fata mea mai mica face 2ani si ar trebui sa ma intorc la munca dar in momentul in care am vb.cu sefa(firma privata)despre acest ... (vezi toată discuția)