avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 366 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract munca

Tata e inginer constructor si ne facem casa ajutati de 3 nepoti , putem fi amendati pt munca la negru?
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 11:51, 7 Iulie 2011
Daca "muncitorii" sunt intradevar rudele dvs si va ajuta benevol, nu cred ca e cazul sa va impacientati. Presupunand ca aceasta constructie este efectuata in regie proprie si constructorul nu este o societate comerciala.
Intre "a ajuta" si a construi dupa un proiect cu mana de lucru calificata este o mare diferenta pe care, sincer, nu stiu cum o va interpreta ITM.
Din punctul meu de vedere este normal sa va ajutati cu rudele (vecini, prieteni) mai ales in aceste vremuri de criza. Daca nu ii salarizati si munca este de intrajutorare nu ar avea motive ca ITM sa considere ceva ilegal. Atentie: intro localitate cam aceleasi "rude ajuta" concetatenii si asta cam "bate la ochi".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema ssimona_ ssimona_ Buna ziua! Am si eu o problema la locul de munca.. Este primul meu job si nu prea stiu cum as putea proceda... Problema este ca aceasta firma profita de ... (vezi toată discuția)
Intrebare pt cei mai pregatiti avocati! razvandicu razvandicu dupa cum am citit parerile unor avocati si juristi de pe acest forum si a altora cu care am mai discutat s-a format 2 pareri diferite si cum e si normal ... (vezi toată discuția)
Control itm dinu1 dinu1 Buna ziua, Construiesc in regie proprie o casa personala cu autorizatia de constructie la zi. Casa este in stadiu de rosu si in prezent execut diferite ... (vezi toată discuția)