O situatie centralizata din care sa reiasa valoarea intretinerii pe fiecare luna, data afisarii, data platii, numarul de zile de intarziere si valoarea penalizarii precum si procesul verbal al adunarii generale sau comitetului executiv prin care s-a decis acel sistem de penalizare.
Trebuie sa mai depuneti toate copiile listelor de intretinere pentru perioada in care solicitati sume restante si copii ale tuturor chitantelor ce dovedesc plata respectivelor sume (pe care le-ati precizat in centralizator).
Pe toate aceste copii trebuie scris "conform cu originalul", numele si prenumele presedintelui, semnatura acestuia si stampila asociatiei si trebuiesc realizate in doua sau trei exemplare (unul pentru dosar, unul pentru parat si unul pentru avocat sau asociatie, in functie de cine se ocupa de reprezentarea in instanta)
@Claudia_brt,
Primul document este Cererea de chemare in judecata. In aceasta solicitai instantei sa-l oblige pe parat la plata sumelor restante reprezentand cheltuieli intretinere, reparatii, penalizari... aratati ca asociatia este scutita de plata taxei de timbru conform legii 230/2007, ca soliciati judecata si in lipsa partilor si ca soliciati eventualele cheltuieli de judecata. Precizati ca faceti dovada cu documente...
Anexati actul de infiintare al asociatiei, copii ale listelor de plata, sistemul propriu de penalizari, toate aceste in copie.
la primul termen, in functie si de interventia restantierului, instant va mai poate solicita si alte documente si dovezi pe care le depuneti pana la termenul urmator.
Da, se poate cere si este chiar indicat sa faceti asta daca vreti sa ii lipsiti de utilitatile pe care nu le platesc. Cu o hotarare judecatoreasca in mana puteti apela si la executorul judecatoresc.