avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 358 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariul minim aplicabil in sistemul privat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariul minim aplicabil in sistemul privat

Buna ziua,
Avand in vedere faptul ca CCM la nivel national nu s-a adoptat, salariul minim brut garantat in plata atat in sistemul public, cat si in cel privat este 670 lei?
Cum se face diferentierea intre persoanele calificate si necalificate, cele cu studii superioare?
In situatia in care am modificat salariile la 01.01.2011, marindu-le conform CCMN la 700, respectiv 770 lei, pot sa le micsorez la valoarea minimului stabilit prin HG 1193/2010?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:47, 7 Iulie 2011
Micsorarea salariului nu se poate face decat printr-un act aditional la c.i.m. .. situatie in care aveti nevoie de acordul salariatului respectiv.

Diferentierea se poate face : fie prin c.i.m., fie prin c.c.m. aplicabil angajatorului su fie prin R.I. al angajatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu minim pentru studii superioare in domeniul privat Eulaura Eulaura Buna ziua! Am si eu o mare nelamurire! Care este noul salariu pentru studii superioare in mediul privat? Astazi ne-au fost prezentate noile contracte de ... (vezi toată discuția)
Salariul minim la angajare la un srl ionut c ionut c Buna seara! Va rog sa imi spuneti cat este pana la urma salariul minim la data aceasta pentru studii superioare si cat pentru un muncitor calificat si ... (vezi toată discuția)
Salariul minim brut morenamaria morenamaria incepand cu ian.2011 se mai depun la ITM acte aditionale cu modificarea salariului de baza la fiecare angajat ? Salariul minim brut pe tara aprobat de Executiv ... (vezi toată discuția)