avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 109 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Baroul Prahova
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Baroul Prahova

Sunt interesat sa stiu cam cum s-a desfasurat anul trecut examenul de primire la Baroul Prahova. Mai precis as vrea sa stiu cat de greu a fost si daca s-a picat. Mi-ar fi utila si o informatie cu privire la taxa de participare. Daca umbla cineva pe aici care a dat exam. anul trecut sau in alti ani la Prahova sau daca altcineva are asemenea informatii il rog sa posteze. Multumesc si astept cu interes.
Cel mai recent răspuns: ludmilasabina , utilizator 12:15, 25 Noiembrie 2008
Pai in noiembrie anul trecut examenul a fost foarte greu, in sensul ca au luat acest examen doar vreo 20 din 60-70 de concurenti.la probele orale nu s-a picat din cate am inteles, insa aici rezultatele sunt cu admis si respins si nu te ajuta la marirea mediei de intrare. Orale s-au dat la codul deontoloic, statutul si leea avocatiala si dreptul penal si a urmat scrisul...subiecte trase la sorti din tematica...(ce a picat..asta a fost) Si obligatoriu media 7 sa intri . Succes insa apuca-te de invatat serios, doua prietene de-ale mele , grefiere de instanta, retine....au picat. Si ele mancau proceduri pe paine.
Ok, am inteles.Foarte multumesc pt. raspuns. Se vede treaba ca la PH examenul nu-i asa de lejer ca prin alte parti (nici av. def. care sa vrea sa ia stagiari nu prea gasesti...:((). Procedurile sunt, intr-adevar o parte importanta a materiei pt. examen dar poate ca nu s-a pus foarte tare accentul pe asta.Mai mult ca sigur ca subiectele au acoperit intreaga materie si atunci nu te poti baza numai pe aceasta parte. Apropo, daca s-a sustinut examen oral la penal, lege, statut si codul deontologic se mai dau subiecte la scris din acestea?.(...ce prostie, bineinteles ca se dau:D ) Dar ce tip de examen scris a fost, grila sau sinteza?
Multumesc din nou!
Sunt o parte foarte importanta a materiei pt. examen procedurile, cu atat mai mult cu cat doua dintre examene se dau la aceste materii. Al treilea examen a fost drept civil. Toate examenele au fost sinteza- 3 subiecte. Din peste 100 de subiecte date spre invatare, s-au format 3 plicuri cu cate 3 subiecte si s-a tras la sorti din acestea un plic.Ce a picat...asta a fost. Din celelalte doua (penal si l. avocatului+cod si statut) s-a dat numai oral nu si scris. Ti-am mai spus ca au fost probe eliminatorii notate cu admis si respins.
Nu stiu de unde stii tu ca examenele de intrare in Barou sunt usoare, insa nu sunt asa. Pot sa-ti mai spun din cate am aflat de la prietenele mele ca erau peste 10 supraveghetori in sala si chiar au dat afara din examen doua persoane pe care le-au prins copiind.
Asa ca...burta pe carte.
Succes.
Uite ce a scris johndoe25:
............................................................................................................................................................................................
,,Examenul de admitere in Barou este la fel ca examenul de Bac sau Licenta. Faceti protocolul si nu va baga nimeni in seama timp de 4 ore. Copiati de vi se ia. Nu va speriati de proba orala, anul trecut au picat 5 si dupa contestatie au luat si ei. (la oral) La scris, daca esti lemn pici, macar sa ai si tu cunostiinte minime (era mult mai greu examenul de proprietate intelectuala sau comercial din facultate decat examenul de admitere in Barou). ''
...........................................................................................................................................................................................

....si e doar unul dintre cei care zic: ,,nu va speriati, ca e usor.Tre sa fi tampit sa nu iei...Pe ei ii intereseaza in primul rand sa incaseze taxa, etc, etc'''.Acest lucru ma bulverseaza. Pe cine sa mai crezi?!
Eu unul m-as duce bine pregatit la acest examen, mai ales ca nu-ti strica sa intri,,beton'' in meserie chiar daca ex. a fost lejer.Asa ar trebui sa faca orice om cu scaun la cap, sa nu te trezesti acolo ca picat din cer #-o.
Faptul ca se da sinteza e un lucru bun, mie imi convine. 95% din exam. din fac. le-am dat sinteza.



Incerc si eu sa intru anul asta la Baroul Prahova si m-ar interesa si pe mine subiectele de anul trecut sa-mi fac o idee cam ce se da si pe ce se pune accent.
Si poate stie cineva baremele de corectare?!
P.S. as aprecia un raspuns urgent ca nu mai este mult pana la examen

Trebuie sa va spun ca eu am luat examenul de admitere in Barou =D>. Examenul nu este tocmai usor. Daca ai invatat tot, atunci ai sanse reale de a intra. La scris a fost chiar greu pt ca au dat niste subiecte la care nu te adsteptai...., dar eu am reusit!
Ultima modificare: Vineri, 19 Decembrie 2008
ludmilasabina, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Examen noiembrie ContSters21173 ContSters21173 Stie cineva daca examenul de admitere in Baroul Bucuresti este sub forma de grila?:D (vezi toată discuția)
Subiecte barou constanta munteanu mihaela munteanu mihaela este raportul juridic civil de invatat pt examen? a-ti observat k tematica nu corespunde cu subiectele, in sensul k subiectele nu acopera tematica? ma poate ... (vezi toată discuția)
Admitere avocatura septembrie 2005 yadhira yadhira Buna ziua dragi colegi. Daca aveti experienta in legatura cu examenul de admitere in barou sau daca abia o sa-l sustineti in toamna asta si aveti idee de cum ... (vezi toată discuția)