avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Atac contract de vanzare cumparare cu drept de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Atac contract de vanzare cumparare cu drept de habitatie viagera

Buna ziua. Parintii mei i-au facut contract de vanzare-cumparare pe toata casa + teren, la notariat , fiului meu (nepotul lor) . Acum eu vreau sa-mi dau fiul in judecata pentru a ataca actul ce i s-a facut. I-am cerut si eu copia dupa c-v pentru a ma lamuri. In contract am vazut ca parintii mei si au rezervat dreptul de habitatie viagera pe 2 camere, in rest nici o alta clauza. C-v mi se pare foarte bine realizat , facut la notar public, are pret pus , s-a platit impozitul pe pretul stabilit si onorariul. Plus ca au si certificate medico-legale care atesta capacitatea lor psihica in semnarea acestui act. Parintii mei sunt inca in putere. actul s-a semnat cu 2 martori. Trebuie sa recunosc ca fiul meu are grija de ei de 3 ani si se poarta foarte bine cu ei. Are si intabularea facuta pe numele lui si e trecut si la rol.
As dori sa stiu daca cu toate conditiile spuse mai sus am sanse cu un avocat sa ii mai iau proprietatea sau sa am sanse de castig. Multumesc

Cel mai recent răspuns: ContSters98245 , utilizator 17:31, 7 Iulie 2011
Dupa cele aratate,nu,iar dvs.nu aveti calitatea procesuala pentru a ataca acest contract.
Ultima modificare: Joi, 7 Iulie 2011
andymaurul, utilizator
Nu aveti nici calitate procesuala si nici nu veti avea succes.

Dupa decesul parintilor, in calitate de mostenitor rezervatar ati putea sa contestati contractul de c-v dar sansele sunt 0 de reusita.

As dori sa stiu daca cu toate conditiile spuse mai sus am sanse cu un avocat sa ii mai iau proprietatea sau sa am sanse de castig. Multumesc


Nu este proprietatea dvs, este a parintilor care pot sa face ce doresc cu ea.
Ultima modificare: Joi, 7 Iulie 2011
ContSters98245, utilizator
Dar cine poate ataca actul? Sotia mea ( mama lui) sau cele 2 surori ale lui, care ar fi avut si ele drept dupa mine? Nu inteleg ce inseamna calitate procesuala in termeni juridici, daca mi ati putea explica in limbaj simplu.. Si nici dupa decesul parintilor mei nu am sanse ca singurul lor copil? Defapt cu certificatele de la IML si cu vanzarea facuta..
Parintii dvs., atat timp cat sunt in viata, pot vinde apartamentul proprietate personala, nu ii obliga nicio lege sa-l lase mostenire singurului fiu. In locul fiului dvs., in calitate de cumparator, putea fi oricine altcineva. Nu vad sanse de reusita.
nu apartament , teren si casa. Nici dupa decesul lor?

Alte discuții în legătură

Donatia angeladiana angeladiana Buna ziua.poveste incepe asa..acum 6 ani parintii sotului meu i-au dat lui apartamentul in care locuim sub forma de donatie(sotul meu are 3 frati).intrbarea ... (vezi toată discuția)
Contestare contract vanzare-cumparare intre parinti si fiica elenacarmens elenacarmens Buna ziua, as dori sa ma lamuresc referitor la urmatoarea problema: in urma unei dispute in familie, parintii hotarasc sa incheie un contract de ... (vezi toată discuția)
Anulare act vanzare cumparare mediaset mediaset Se poate anula un act de vanzare cumparare daca vanzatorul(tatal) ?poate dovedi ca suma stipulata in act de cumparator(fiul)nu a existat si a fost ... (vezi toată discuția)