avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1057 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contestare contract vanzare-cumparare intre parinti si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contestare contract vanzare-cumparare intre parinti si fiica

Buna ziua, as dori sa ma lamuresc referitor la urmatoarea problema: in urma unei dispute in familie, parintii hotarasc sa incheie un contract de vanzare-cumparare pentru un imobil (casa) intre ei si fiica, dezmostenind astfel fiul, fara ca acesta sa stie despre situatie. Parintii inca traiesc. Dupa moartea lor va putea fi contestat acest contract in instanta de catre fiul "dezmostenit"?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Istvan Dalyay , Avocat 12:39, 18 Februarie 2011
orice contract poate fi contestat, bineinteles, insa sansele de reusita sunt minime in cazul unui contract de vanzare-cumparare. preconstituitii-va o dovada cu privire la plata pretului (o.p. sau extras de cont in cazul viramentului bancar)
..asta in cazul in care s-a platit un pret;)...
din moment ce vorbim de un contract de vanzare-cumparare, in mod evident ca trebuie sa existe un pret.
In cazul in care pretul stipulat in contract este unul real si serios, care s-a si platit eventual prin virament bancar, nu o sa aveti mari sanse de reusita!
Insa, in cazul in care una dintre aceste conditii nu subzista, puteti ataca contractul si demostra astfel, ca vanzarea -cumpararea in acest caz, este mai degraba o donatie deghizata, obtinand astfel cota din apartament la care aveti dr in calitate de mostenitor rezervatar, iar restul apartamentului sa ramana surorii ca mostenitor rezervatar si ca beneficiara a donatiei.
speta e destul de complexa si necesita un probatoriu solid. ar fi bine sa incepeti sa strangeti aceste probe inca de pe acum...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de vanzare-cumparare gianys75 gianys75 as dori sa stiu si eu care act de vanzare-cumpare este greu de atacat in instanta...pentru ca am inteles ca sunt de mai multe feluri (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare ContSters230365 ContSters230365 Buna ziua, parinti mei sunt casatoriti si au hotarat sa imi vanda casa. Am mers la un notar si am facut contract de vanzare-cumparare, am semnat toti, am ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare cristina cioploiu cristina cioploiu Buna ziua, Am incheiat un contract de vanzare-cumparare casa cu bunica mea(casa bunicii), acest act poate fi contestat in istanta de catre fiicele sau ... (vezi toată discuția)