avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act de vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act de vanzare-cumparare

as dori sa stiu si eu care act de vanzare-cumpare este greu de atacat in instanta...pentru ca am inteles ca sunt de mai multe feluri
Cel mai recent răspuns: sd2010 , utilizator 19:47, 20 Ianuarie 2011
:) exista doar un tip de act de vanzare cumparare. Toate celelalte de care ati auzit sunt diferite clauze pe care le poate contine. Nimic nu e greu sa ataci in instanta, totul este sa si castigi. :wave:
tata vrea sa-mi faca mie act de vanzare cu clauze( cat traiesc sunt stapani) si sa avem grija de ei ...este acesta un act foarte geru de atacat ?
Este atacabil.Orice forma de contract pentru ca are clauze.
Puteti incheia contract de vanzare cumparare dar in timp sa va luati masuri de precautie. Sa va strangeti dovezi de plata, sa aveti martori care sa sustina ca ii ingrijiti, etc
Orice contract este atacabil, cel de vanzare-cumparare este totusi cel mai sigur din acest punct de vedere. Dvs. vorbiti despre un contract de vanzare-cumparare cu rezerva uzufructului viager si clauza de intretinere.
Cea mai importanta dovada pe care trebuie sa v-o preconstituiti este cu privire la plata pretului pentru ca asemenea contracte incheiate intre parinti si copii se presupun a fi donatii deghizate, caz in care alti mostenitori ar putea cere reductiunea. va sfatuiesc sa faceti plata prin virament bancar si sa tineti bine ordinul de plata.
Cum adică vânzare dar cât trăiesc ei, tot ei sunt stăpâni? Adică îl vinde da... nu-l vinde! Faceți întreținere. E o vânzare cu plata în servicii. Actul poate pica dacă nu vă respectați obligațiile contractuale. Deveniți proprietar din ziua în care semnați actul, aveți obligația ca în schimbul imobilului să îi întrețineți cu toate cele necesare traiului, iar părinții își păstrează dreptul de a locui acolo pe toată durata vieții. La decesul lor radiați dreptul de uzufruct din c.f și ați terminat povestea. Atâta vreme cât vă înțelegeți și vă îndepliniți obligațiile asumate nu are cine ce să conteste sau mă rog poate să conteste dar trebuie să și probeze ce contestă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare contract vanzare-cumparare intre parinti si fiica elenacarmens elenacarmens Buna ziua, as dori sa ma lamuresc referitor la urmatoarea problema: in urma unei dispute in familie, parintii hotarasc sa incheie un contract de ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare pusa2mimi pusa2mimi Va rog sa ma lamuriti daca este acelasi lucru si ce presupune: 1. Contract de vanzare cumparare cu intretinere viagera si drept de uzufruct 2.Contract de ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare ContSters230365 ContSters230365 Buna ziua, parinti mei sunt casatoriti si au hotarat sa imi vanda casa. Am mers la un notar si am facut contract de vanzare-cumparare, am semnat toti, am ... (vezi toată discuția)