avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1107 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cumul functii la acelasi angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cumul functii la acelasi angajator

Buna ziua ,

In cadrul companiei in care lucrez , s-a trimis un anunt prin intermediul caruia ni se aduce la cunostinta ca putem incheia un nou contract de munca , fractie norma , de la 4 la 6 ore pentru o activitate de introducere si validare date .
IAceasta activitate se poate desfasura cu precadere in zilele de sambata , deoarece trebuiesc centralizate datele din cursul saptamanii .
In conditiile in care am un contract de munca cu norma intreaga , mi se poate incheia un al doilea contract de munca pentru 4 ore sambata , operator date ?
Cum ar trebui sa fie acest contract ? Este specificat ca voi lucra doar in week-end? Este legal sa cumulez functii la acelasi angajator? Nu se incalca dreptul la doua zile libere consecutiv deoarece voi lucra de luni pana vineri pe o functie si sambata pe alta functie , avand doar ziua de duminica liber?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri si va rog sa ma indrumati catre art de lege care prevad acest tip de contract .
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 17:02, 7 Iulie 2011
Art.35 alin.1 C.mun. reglementeaza cumulul de functii ... astfel, orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.

In cazul în care repausul în zilele de sâmbătă şi duminică ar prejudicia interesul public sau desfăşurarea normală a activităţii, repausul săptămânal poate fi acordat şi în alte zile stabilite prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern, situaţie în care se va negocia şi acorda un spor la salariul de bază.
- Se poate incheia un al doilea contract de munca pentru 4 ore
- CIM cu timp partial (art.102-107 CM). Se specifica programul de lucru al saptamanii si interdictia de a efectua ore suplimentare.
- Este legal sa cumulati functii la acelasi angajator (dar nu va obliga nimeni).
- Nu se incalca dreptul la zile libere deoarece, in baza acestui contract, aveti liber de luni pana vineri.
- Nu considerati ca cele 2 contracte va ia dreptul la repausul saptamanal. Ele sunt tratate separat si sunt incheiate cu acordul dv.
Munca mai multa, bani mai multi in casa. (Ce pacat ca nu am oferte).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Orar de munca, zile libere steluta79 steluta79 Buna ziua, La un magazin este angajata o vanzatoare, care are un program de 8 ore zilnic, de luni pana vineri. Am dori ca aceasta vanzatoare sa lucreze si ... (vezi toată discuția)
Respectarea duratei timpului de munca si de odihna az00t az00t Buna ziua. Lucrez intr-un domeniu unde activitatea se desfasoara 24 de ore din 24. Din aceasta cauza programul de munca nu poate fi considerat de luni pana ... (vezi toată discuția)
Repaus saptamanal veterin veterin In fiecare sambata si duminica lucrez cate 4 ore. cum poate angajatorul sa imi dea 2 zile libere consecutive pe saptamana cu respectarea normei medii de 40 ... (vezi toată discuția)