avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxe pentru extindere retea electric publica ?
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxe pentru extindere retea electric publica ?

Buna ziua!
Rog persoane avizate sau persoane care au trecut prin urmatoarea situatie sa-mi dea un sfat, o solutie..
La sfarsitul anului 2006 pe o strada in localitatea in care locuiesc s-a luat initiativa, de catre persoane care aveau construite case, construirii de retea electrica. Argumentul principal era implicarea primariei care oferea o suma de bani pentru construirea acesteia. In urma sedintelor de strada s-a convenit ca fiecare proprietar de teren sau casa sa contribuie cu o suma de bani la acest proiect, suma care s-a colectat la primarie sub denumirea de taxa/suma contravaloare extindere retea. Mai tarziu am aflat ca nu toti proprietarii au contribuit si ca suma necesara a fost acoperita din banii primariei. Mai mult situatuia ni s-a prezentat de asa natura incat ca si contribuabili la plata retelei , urma sa primim din partea tuturor celor care s-ar fi racordat o suma parte din costul investitiei. Desi ulterior zona s-a dezvoltat foarte mult nu am primit nici un ban, motivul (aflat mai tarziu) fiind faptul ca fiind retea electrica comandata de primarie si platita din banii primariei(sic!) orice proprieta are dreptul de racordare gratuita. Mai mult primaria extinde reteaua catre toamna lui 2007 cu o lungime de retea mai mare decat cea facuta in 2006, exclusiv pe banii primariei( catre o proprietate a fostului primar), de unde concluzia ca am fost cras manipulati de catre persoanele interesate de constructia urgenta a retelei dar si a primariei/primarului.
Intrebare: pot recupera banii depusi la primarie(am chitante)? Cum?
Cel mai recent răspuns: Ion Dutescu , Consilier juridic 09:30, 3 Septembrie 2008
Daca lucrurile stau exact asa cum spuneti dumneavoastra, da va puteti recupera banii . Toti ce-i care va considerati pacaliti sa nu spun inselati ,de primarie faceti o petitie catre aceasta ,prin care aratati cele intimplate si cereti returnarea banilor . In caz contrar toti ce-i care ati fost pacaliti faceti o actiune comuna ,semnata de toti si chemati primaria in judecata , va angajati un aparator si sigur instanta va obliga primaria sa va inapoieze banii .:O

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retele publice construite pe bani privati dinuoprea dinuoprea Buna ziua! Rog persoane avizate sau persoane care au trecut prin urmatoarea situatie sa-mi dea un sfat, o solutie.. La sfarsitul anului 2006 pe o strada in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, as avea o intrebare in legatura cu extinderea retelei ... Adeluta13 Adeluta13 Buna ziua, As avea o intrebare in legatura cu extinderea retelei electrice(CEZ). In 2013 parintii mei pentru a avea energie electrica in gospodarie a trebuit ... (vezi toată discuția)
Racordare curent electric vipersoftpm vipersoftpm Buna ziua, Doresc sa achizitionez un teren in vederea construirii unui case. Terenul se afla intr-un cartier nou, pe singura strada care nu are curent ... (vezi toată discuția)