avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Racordare curent electric
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Racordare curent electric

Buna ziua,

Doresc sa achizitionez un teren in vederea construirii unui case. Terenul se afla intr-un cartier nou, pe singura strada care nu are curent electric. Vreau sa stiu, inainte sa-l achizitionez, daca pot trage curent.

Am fost la operatorul de distributie si mi s-a comunicat ca:
1. nu se poate acorda avizul de racordare deoarece sunt la mai mult de 100 metri de retea si trebuie facuta extindere de retea
2. extinderea nu se MAI poate initia de catre persoanele fizice conform legii 123 din 2012
3. primaria este cea care trebuie sa initieze procedura de extindere printr-o cerere catre operatorul de distributie

Raspunsul primariei la cele de mai sus e ca nu au fonduri.

1. Neavand prin lege posibilitatea de a initia extinderea, iar primaria nu se implica... exista vreo cale legala de a extinde reteaua?
2. Discutand cu o firma agreata de catre operatorul de distributie, am aflat de o asa zisa procedura/portita precum ca dupa ce primaria ne da negatia(ca nu are fonduri), operatorul de distributie ne-ar pune sa semnam o declaratie la notar pe propria raspundere ca finantam extinderea...si asa ne-ar acorda avizul de racordare. Doresc sa stiu daca intr-adevar exista o astfel de procedura si daca este legala.
Cel mai recent răspuns: DILIGENT MANAGEMENT SRL , Furnizor servicii la ONRC 08:41, 21 August 2014
urmati procedura din portita. oricum alta cale nu aveti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate extinde reteaua electrica/gaze naturale din complex rezidential ? Adriaaaan Adriaaaan Buna ziua ! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie: am construit un imobil langa un complex rezidential (cel mai apropiat stalp de energie electrica aflat ... (vezi toată discuția)
Acord acces retea gaze naturale luk2011 luk2011 [b]Mentionez[/b] : costul total de extindere retea gaze naturale ar fi suportat de mine in intregime ( [b]adica pe cheltuiala mea - proiect, avize, manopera, ... (vezi toată discuția)
Extindere retea de gaze Mariana.ivascu82 Mariana.ivascu82 Strada pe care locuiesc nu a fost prinsă în proiectul initial de racordare la rețeaua de alimentare cu gaze și aș dori să stiu dacă, legal, primăria ... (vezi toată discuția)