avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nulitate act
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nulitate act

Sunt in situatia in care, la primul termen am pierdut un proces pentru un act pe care justitia l-a considerat valabil. Intrucat stiu ca acest act nu este valabil fiind un act fara valoare, va rog sa ma ajutati si sa imi spuneti daca in timp ce voi demara si recursul pot incepe un nou proces in care sa cer nulitatea actului. Eu sunt parata si am pierdut la prima instanta, am sanse de a cere un nou dosar pt nulitatea actului in timp ce voi promulga si recursul? Va multumesc

Este vorba de un act de vanzare cumparare autovehicul vechi, act pe care l-am semnat ca gaj la o suma imprumutata, am dat banii iar individul solicita acum si banii din contract, mentionez urmatoarele: in act, seria cartii mele de identitate nu corespunde cu seria actului meu avut in acel moment, actul nu poarta nicio stampila a vreunei firme care se ocupa cu asemenea lucruri, nu am solicitat de la adminstratia financiara certificatul de sarcini al autovehiculului in vederea vanzarii, pe talonul autovhiculului nu apare numele celui ce a venit cu actul la mine cerandu-mi sa semnez ca gaj pt bani, in cartea de identitate a autovehiculului nu apare numele noului cumparator cum ar fi fost normal, nu exista certificat de radiere de pe numele meu pt noul cumparator daca era o tranzactie reala, nu s-a facut niciun demers care sa ateste ca noul cumparator ar fi dorit inscrierea autovehiculului pe numele lui in urma acestui act. Se poate cere anularea actului in instanta avand in vedere ca in prima faza instanta nu a tinut cont de tot ce am povestit si i-a dat castig de cauza reclamantului?
Ultima modificare: Joi, 7 Iulie 2011
dolores.11, utilizator
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 00:29, 8 Iulie 2011
Despre ce act este vorba? De ce considerati ca este nul? Dati mai multe detalii
Daca era vorba de un gaj pentru un imprumut, de ce ati semnat contract de vanzare cumparare? Garantia e una, instrainarea e altceva. Cum puteti dvs. dovedi acum ca intentia a fost de a garanta si nu de a vinde?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare act dolores.11 dolores.11 Am semnat un act de vanzare cumparare auto, eu, proprietar, ca gaj pentru un imprumut de bani. Cel ce mi-a cerut semnarea acestui act solicita acum in instanta ... (vezi toată discuția)
Contract de v-c a unui mobil calandrino21 calandrino21 Buna ziua! In speranta ca voi fi cat se poate de scurt, va rog, daca se poate, sa-mi raspundeti la cateva intrebari: Am pierdut un proces ce avea ca obiect ... (vezi toată discuția)
Credit auto Srb Srb Buna ziua, am un credit auto la banca si din cate am inteles am gaj pe ea. Eu as dori sa vand masina, dar am inteles ca din cauza contractului banca nu ma ... (vezi toată discuția)