avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 943 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Deces asociat- cum inchid firma?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Deces asociat- cum inchid firma?

Am o mare dilema. Am o firma mica in care am un asociat .Suntem amandoi cu drepturi 50%, amandoi administratori. Am avut firma suspendata, cu o zi inainte de a muri mi-a dat semnatura pentru deschiderea firmei si am deschis-o. Acum nu imi pot face cont in banca pentru ca asociatul meu a murit. Pot functiona fara sa am cont bancar? As vrea sa inchid firma, dar nu stiu cum. Va rog oferiti-mi o solutie. Asociatul meu avea un fiu care traieste in America si care a zis ca pe el nu il intereseaza firma asta. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: alg_rom , utilizator 16:56, 3 Martie 2012
Verificati ce scrie in actul constitutiv referitor la aceasta situatie. In mod normal ar trebui sa scrie ceva de genul:
Daca un asociat decedeaza, ceilalti asociati vor putea:
a) sa inceteze in mod voluntar asocierea;
b) sa continue societatea cu mostenitorii daca acestia consimt;
c) sa cumpere partea asociatului care a decedat.
In functie de ce scrie in actul constitutiv va orientati ce faceti cu societatea.
Trebuie ca mostenitorii celui decedat sa dezbata succesiunea si sa preia astfel drepturile si obligatiile defunctului.
Din pacate nicio varianta din acestea nu este trecuta in contract, ar fi interesant sa pot renunta singur la asociere si sa las actiunile decedatului.
Mostenitorul si-a facut succesiunea dar nu atrecut si aceasta firma in act, nu il intereseaza fiind pe pierdere, si de 6 luni ma chinui sa fac ceva.
Mai exista vreo alta varianta, legata de spatiu , care este in apartamentul meu sa-l suspend cunva?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma cu asociat decedat. va rog sa ma ajutati! CLASOR CONSULT CLASOR CONSULT In urma cu ceva vreme, asociatul meu a decedat intr-un accident de masina. Aportul in firma era de 50%. Ce formalitati trebuiesc indeplinite in continuare, ... (vezi toată discuția)
Transmitere parti sociale prin succesiune madalina bobeica madalina bobeica Ce etape trebuiesc parcurse in cazul in care un asociat decedeaza si lasa prin succesiune partile sale sociale sotului si fiicei. Mentionez ca sotul ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, descriu urmatoarea situatie. cum se procedeaza daca ... Nieminen Nieminen Bună ziua, Descriu urmatoarea situatie. Cum se procedeaza daca unul din asociati in cadrul unei firme sot si sotie decedeaza si fiica lor devenita majora ... (vezi toată discuția)