Buna ziua!
As dori sa stiu ce acte sau legi reglementeaza stabilirea unor cuantume privind taxe si impozite locale. Intrebarile pe care le-am adresat functionarilor din primaria localitatii in care locuim au ramas fara raspuns. Am pus aceasta intrebare deoarece am am avut senzatia ca la plata impozitului pe terenul aferent au existat ezitari si explicatii laborioase, chiar contradictorii, din partea casierului din primarie.
Multumesc!
Nivelul impozitelor si taxelor locale poate fi majorat anual cu pana la 20% de consiliile locale, judetene si Consiliul General al Municipiului Bucuresti, dupa caz, cu exceptia taxelor prevazute la art. 263 alin. (4) si (5) si la art. 295 alin. (11) lit. b)-d) din Codul Fiscal.
Consiliile locale, Consiliul General al Municipiului Bucuresti si consiliile judetene adopta hotarari privind impozitele si taxele locale pentru anul fiscal urmator in termen de 45 de zile lucratoare de la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, a hotararii Guvernului prevazute la art. 292 din Codul Fiscal.
In speta, pe langa prevederile din Codul Fiscal mai exista si Hotarari ale Consiliilor Locale sau Judetene.