avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... ce fel de impozit?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

ce fel de impozit?

Pentru un teren intravilan considerat de primarie "neproductiv", legal, ce fel de impozit trebuie sa platesc? Rog raspuns argumentat legal.
Ultima modificare: Duminică, 3 Mai 2009
ContSters88476, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:31, 3 Mai 2009
terenurile care prin natura lor si nu prin destinatia data sunt improprii pentru agricultura sau silvicultura sunt scutite de plata imppozitului pe teren (art.257 lit.i C.fiscal)

Codul fiscal prevede la art. 256.(1) ca, Orice persoana care are in proprietate teren situat in Romania datoreaza pentru acesta un impozit anual, exceptand cazurile in care in prezentul titlu se prevede altfel.
Ultima modificare: Duminică, 3 Mai 2009
Cornel Vasile, Consilier juridic
Potrivit legii nr. 215/2001, modificata, art. 36 alin.4 lit.c nivelul impozitelkor si taxelor locale se stabilesc de consiliul local, deci valoarea impozitului pentru aceasta categorie de teren este stabilita in hotarirea acestui organ.
In acelasi sens, art. 288 (1) C.fiscal discpune ca, Consiliile locale, Consiliul General al Municipiului Bucuresti si consiliile judetene adopta hotarari privind impozitele si taxele locale pentru anul fiscal urmator in termen de 45 de zile lucratoare de la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, a hotararii Guvernului prevazute la art. 292 din Codul fiscal..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot scoate un teren de la plata impozitului. vallihullea vallihullea Am in proprietate 1 hectar de pamant in lunca Siretului. Anual este inundat si nu se poate cultiva nimic pe el. Cu toate acestea eu platesc impozitul chiar ... (vezi toată discuția)
Majorare impozite cu 20% Emil Lasconi Emil Lasconi In conformitate cu art. 287 din codul fiscal nivelul impozitelor şi taxelor locale poate fi majorat anual cu până la 20% de consiliile locale, ... (vezi toată discuția)
Impozit teren andreeadumitrascu24 andreeadumitrascu24 buna ziua, in cazul in care s-a achizitionat o cladire cu teren aferent, in scopul desfasurarii activitatii (va fi noul sediu), terenul cum se impoziteaza? ... (vezi toată discuția)