avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Cum pot scoate un teren de la plata impozitului.
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Cum pot scoate un teren de la plata impozitului.

Am in proprietate 1 hectar de pamant in lunca Siretului. Anual este inundat si nu se poate cultiva nimic pe el. Cu toate acestea eu platesc impozitul chiar daca nu am nici un fel de beneficii. Cei de la APIA m-au sfatuit sa merg la primarie unde apartin si in urma unei anchete si a unor constatari sunt obligati sa-mi rezolve situatia intr-o forma sau alta, adica sa-mi inlocuiasca terenul sau sa mi-l scoata de la plata impozitului. Ce ma sfatuiti, care sunt variantele legale la care pot apela?
Mentionez ca cei de la primarie nu prea se descurca sa ma ajute.
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 04:58, 22 Martie 2012
Conform art. 256 Cod fiscal orice persoana care are in proprietate un teren datoreaza pentru acesta un impozit anual, aceasta este regula generala.
Dvs. va incadrati la scutirea prevazuta de art. 257 lit. i Cod fiscal.
Formulati o cerere de suspendare a platii impozitului la directia, serviciul, biroul taxe si impozite din cadrul primariei unde este platiti impozitul, respectiv unde este situat terenul.
Îmi permit să adaug
Norme metodologice aplicare art.257, cod fiscal
i) terenurile care prin natura lor şi nu prin destinaţia dată sunt improprii pentru agricultură sau silvicultură, orice terenuri ocupate de iazuri, bălţi, lacuri de acumulare sau căi navigabile, cele folosite pentru activităţile de apărare împotriva inundaţiilor, gospodărirea apelor, hidrometeorologie, cele care contribuie la exploatarea resurselor de apă, cele folosite ca zone de protecţie definite în lege, precum şi terenurile utilizate pentru exploatările din subsol, încadrate astfel printr-o hotărâre a consiliului local, în măsura în care nu afectează folosirea suprafeţei solului;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire impozit florentina2 florentina2 Conform T.D.P. din 21.11.2007 a mostenit 2ha teren arabil extravilan si 900 m patrati intravilan arabil.Are 76 de ani si conform articlului 257 din codul ... (vezi toată discuția)
Teren trecut in parcul national dtc1315 dtc1315 Buna ziua, Am aflat de ceva vreme ca bunica mea, la indrumarea primarieri si a vecinilor, ar fi scos de la primarie o adeverinta si impreuna cu niste copii ... (vezi toată discuția)
Ce fel de impozit? ContSters88476 ContSters88476 Pentru un teren intravilan considerat de primarie \"neproductiv\", legal, ce fel de impozit trebuie sa platesc? Rog raspuns argumentat legal. (vezi toată discuția)