Buna ziua,
Am aflat de ceva vreme ca bunica mea, la indrumarea primarieri si a vecinilor, ar fi scos de la primarie o adeverinta si impreuna cu niste copii dupa buletin si titlul de proprietate le-ar fi trimis printr-un vecin sa o scada de plata impozitului pe motiv ca terenul ar fi intrat in parcul national.
Intrebarea mea este: Exista o astfel de lege ce vizeaza terenurile aflate in parcul national ? si cum de poti face scutirea asta de impozit printr-un vecin ?
carmen01011958
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
1. Da. În conformitate cu prevederile legii 227/2015- codul fiscal-, art 464
ART. 464 - Scutiri
(1) Nu se datorează impozit/taxă pe teren pentru:
...
i) terenurile folosite pentru activităţile de apărare împotriva inundaţiilor, gospodărirea apelor, hidrometeorologie, cele care contribuie la exploatarea resurselor de apă, cele folosite ca zone de protecţie definite în lege, precum şi terenurile utilizate pentru exploatările din subsol, încadrate astfel printr-o hotărâre a consiliului local, în măsura în care nu afectează folosirea suprafeţei solului;
2.Da, pentru acordarea facilității pot fi depuse actele necesare/doveditoare și de dvs, scutirea se acordă celui care este proprietarul terenului, adică bunicii dvs.
Dvs vă puteți informa la primărie dacă se acordă această facilitate sau consultați hotărârea consiliului local privind taxele și impozitele locale pe anul 2016 și facilitățile acordate.