avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozitul pe proprietate-apartament 50%+50%(Sot +sotie)
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozitul pe proprietate-apartament 50%+50%(Sot +sotie)

Unul din soti este beneficiarul legii nr.341/2004-deci scutit de impozitul respectiv, dar perechea -coproprietar cu cota- 50%, plateste sau nu impozit pt. partea sa de apartament?Daca nu in ce temei legal?, deoarece sotul este coproprietar numai pe 50% din apartament-pt. care ar trebui sa beneficieze de reducere. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 17:02, 22 Februarie 2016
Intrebarea este oportuna.
Problema este ca imobilul este stapanit in comun, in indiviziune pe cote-parti, deci nici unul dintre co-proprietari nu este prevalent.
O solutie ar fi iesirea din indiviziune prin partaj voluntar.

Mai asteptati opinii.
Trebuie să consultați hotărârea de consiliu local privind taxele și impozitele locale pentru anul 2016 și facilitățile acordate.
Potrivit codului fiscal-legea 227/2015, art 456 , alin 2
[ link extern ]
ART. 456 - Scutiri
(2) Consiliile locale pot hotărî să acorde scutirea sau reducerea impozitului/taxei pe clădiri datorate pentru următoarele clădiri::
....
j) clădirea folosită ca domiciliu şi/sau alte clădiri aflate în proprietatea sau coproprietatea persoanelor prevăzute la art. 3 alin. (1) lit. b) şi art. 4 alin. (1) din Legea nr. 341/2004, cu modificările şi completările ulterioare;

și art 464, alin 2
[ link extern ]
ART. 464 - Scutiri
(2) Consiliile locale pot hotărî să acorde scutirea sau reducerea impozitului/taxei pe teren datorate pentru:
...
h) terenurile aferente clădirii de domiciliu şi/sau alte terenuri aflate în proprietatea sau coproprietatea persoanelor prevăzute la art. 3 alin. (1) lit. b) şi art. 4 alin. (1) din Legea nr. 341/2004, cu modificările şi completările ulterioare;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revolutionar - decembrie 1989 floare de gheata floare de gheata Buna ziua , Daca un luptator al Revolutiei din 1989 (Legea 341/2004) are mai multe proprietati - terenuri si cladiri , la cate se aplica scutirea. La toate ... (vezi toată discuția)
Impozite cote parti cristinaelena23 cristinaelena23 Buna ziua, Pentru un bun imobil dobandit pe numele sotiei in timpul casatoriei noastre pot beneficia de scutire de impozit in cota de 50% cf. Cod Fiscal ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit in baza l 341 cfelicia cfelicia Buna ziua.In anul 1991 am obtinut o scutire de impozit pe o locuinta in baza legii 341. La acea adresa am avut domiciliul pana in anul 2009, apoi mi-am ... (vezi toată discuția)