avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1058 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Scutire impozit in baza l 341
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Scutire impozit in baza l 341

Buna ziua.In anul 1991 am obtinut o scutire de impozit pe o locuinta in baza legii 341. La acea adresa am avut domiciliul pana in anul 2009, apoi mi-am schimbat domiciliu.Tot din 2009, la adresa unde am scutirea de impozit mi-am facut viza de resedinta in fiecare an, inclusiv anul acesta.( aici locuiesc efectiv )
am primit instiintare de la administratia financiara ca nu mai beneficiez de scutirea de impozit deoarece nu mai am domiciliul acolo....si am de platit aprox. 1800 ron...
Conform legii 341, Art. 5 (1) l)" scutirea de la plata taxelor si impozitelor pentru o locuinta din proprietate si terenul aferent acesteia, " nu ar trebui....ce pot sa fac?

Cel mai recent răspuns: cfelicia , utilizator 16:20, 7 Mai 2016
Nu aveți ce face scutirea se aplică doar la locuința de domiciliu.
Potrivit codului fiscal aplicabil până la 31.12.2015, art 284, alin 2
[ link extern ]
(2) Persoanele prevăzute la art. 3 alin. (1) lit. b) şi art. 4 alin. (1) din Legea recunoştinţei faţă de eroii-martiri şi luptătorii care au contribuit la victoria Revoluţiei române din decembrie 1989 nr. 341/2004, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 654 din 20 iulie 2004, nu datorează:
a) impozitul pe clădiri pentru locuinţa situată la adresa de domiciliu;
b) impozitul pe teren aferent clădirii prevăzute la lit. a);
c) taxa asupra mijloacelor de transport aferentă unui singur autoturism tip hycomat sau a unui mototriciclu.

Potrivit noului cod fiscal, beneficiați de aceeași scutire în condițiile în care a fost adoptată hotărâre de consiliu local în acest sens(art 456, alin 2)
[ link extern ]

(2) Consiliile locale pot hotărî să acorde scutirea sau reducerea impozitului/taxei pe clădiri datorate pentru următoarele clădiri:
...
j) clădirea folosită ca domiciliu și/sau alte clădiri aflate în proprietatea sau coproprietatea persoanelor prevăzute la art. 3 alin. (1) lit. b) și art. 4 alin. (1) din Legea nr. 341/2004, cu modificările și completările ulterioare;
Multumesc pentru raspuns.Cine nu " studiaza " legile, plateste.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitare salariu? smaranda64 smaranda64 buna...as dori sa aflu noile reglementari ale impozitarilor pe salariu persoanelor cu legea 341...multumesc anticipat... (vezi toată discuția)
Angajare persoana cu brevet de revolutionar corisun24 corisun24 Buna ziua Ma puteti ajuta cu un raspuns pentru urmatoarea intrebare : de ce taxe este scutita o persoana care are brevet de revelotionar la angajare. Precizez ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit veteran de razboi Aurelian Gherasim Aurelian Gherasim Sunt vaduva de veteran de razboi, sunt scutita de ipozit in localitatea de domiciliu sau si in alta localitate unde am terenuri extravilane? (vezi toată discuția)