Ulterior dezbaterii succesorale la care una dintre parti a renuntat la succesiune, exista posibilitatea de a-si revoca declaratie de renuntare?
Ce efect juridic poate genera?
Multumesc.
puteti sa va razganditi doar daca nu s-au implinit 6 luni de la data decesului defunctului si daca ceilalti mostenitori nu au acceptat inca mostenirea.
greu de crezut
Renuntarea la succesiune a fost expresa sau tacita? Daca a fost expresa atunci mai aveti o sansa daca indepliniti conditiile aratate de colega mea mai sus.. daca a fost tacita si nu sa dezbatut succesiunea atunci nu poate proba nimeni ca ati renuntat la succesiune
Daca mostenirea nu a fost acceptata de alti mostenitori, in termenul legal de sase luni , termen stabilit pentru exercitarea dreptului la optiune succesorala , mostenitorul renuntator poate reveni asupra declaratiei de renuntare.
Renuntare mostenire
olympya
buna ziua.
va rog sa ma lamuriti in ceea ce priveste o renuntare. Tatal meu a murit acum 5luni.Mama mea vitrega a renuntat la mostenire facand o declaratie de ... (vezi toată discuția)
Mostenire
dmhyou
buna ziua,
situatia este:
sunt 4 fratii, moare unu care nu are copii si nu este casatorit(statea in concubinaj cu cineva de 10 ani) si are o casa in ... (vezi toată discuția)