avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Renuntare la succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Renuntare la succesiune

Ulterior dezbaterii succesorale la care una dintre parti a renuntat la succesiune, exista posibilitatea de a-si revoca declaratie de renuntare?
Ce efect juridic poate genera?
Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 7 Iulie 2011
alexandru.magdalen, utilizator
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 22:53, 7 Iulie 2011
puteti sa va razganditi doar daca nu s-au implinit 6 luni de la data decesului defunctului si daca ceilalti mostenitori nu au acceptat inca mostenirea.
greu de crezut
Renuntarea la succesiune a fost expresa sau tacita? Daca a fost expresa atunci mai aveti o sansa daca indepliniti conditiile aratate de colega mea mai sus.. daca a fost tacita si nu sa dezbatut succesiunea atunci nu poate proba nimeni ca ati renuntat la succesiune
Daca mostenirea nu a fost acceptata de alti mostenitori, in termenul legal de sase luni , termen stabilit pentru exercitarea dreptului la optiune succesorala , mostenitorul renuntator poate reveni asupra declaratiei de renuntare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune massimo massimo daca unul dintre mostenitori da declaratie ca renunta la mostenire prin declaratie la notar se mai poate razgandi? (vezi toată discuția)
Renuntare mostenire olympya olympya buna ziua. va rog sa ma lamuriti in ceea ce priveste o renuntare. Tatal meu a murit acum 5luni.Mama mea vitrega a renuntat la mostenire facand o declaratie de ... (vezi toată discuția)
Mostenire dmhyou dmhyou buna ziua, situatia este: sunt 4 fratii, moare unu care nu are copii si nu este casatorit(statea in concubinaj cu cineva de 10 ani) si are o casa in ... (vezi toată discuția)