avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1098 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestare alcoolemie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestare alcoolemie

Buna ziua! Va cer sfatul in urmatoarea problema: un prieten a fost testat cu etilotestul si rezultatul a fost de 0,20 datorita faptului ca a consumat bomboane cu rom (sincer), drept urmare i-a fost suspendat permisul.El a cerut si mentionat in procesul verbal ca doreste sa ii fie recoltate probe de sange, lucru care s-a intamplat.Momentan nu au iesit rezultatele.Are sanse de castig in instanta chiar daca rezultatul ar iesi pozitiv?Dar daca acesta ar fi negativ se pot cere restituirea cheltuielilor pentru analizele la sange? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 15:23, 8 Iulie 2011
Sansele de a castiga contestatia sunt mici pt ca ati consumat alcool indiferent sub ce forma. Chiar nu pot sa inteleg, atata timp cat stiati ce consumati inseamna ca v-ati asumat riscul si consecintele faptei dv. Contestatie puteti face pt ca este dreptul dv dar sansele de castig nu vi le poate garanta nimeni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost testat cu aparatul etilotest care a a indicat 0.14 mg/l, ... Expertul10 Expertul10 Am fost testat cu aparatul etilotest care a a indicat 0.14 mg/l, desi nu mancasem si nu bausem nimic timp de 6-7 ore, nu am folosit alcool de zeci de ani, sunt ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie la volan pricopev pricopev Desi am citit pe forum o mare parte a mesajelor similare cu al meu as avea cate-va intrebari (in cazul in care cineva ma pote lamurii). In decursul a 20 min ... (vezi toată discuția)
0.42mg alcool in aerul expirat. ruxandrapl ruxandrapl Buna ziua, Aseara un prieten a fost oprit de politie si testat cu etilotestul, in aerul expirat i-a iesit o alcoolemie de 0.42 mg, apoi a fost dus la ... (vezi toată discuția)