avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Preaviz inainte de pensie
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Preaviz inainte de pensie

ROG AJUTOR IN URMATOAREA PROBLEMA:- MAI AM 11 LUNI PINA LA IMPLINIREA VIRSTEI STANDARD DE PENSIONARE (IUNIE 2012)AM VECHIME COMPLECTA SI MI SE FORTEAZA PENSIONAREA ANTICIPATA PRIN RESTRUCTURAREA POSTULUI ;
-AM PRIMIT PREAVIZ DE CONCEDIERE ,DUPA CARE MI S-A INDICAT SA PARTICIP LA CONCURS PENTRU UN POST SIMILAR ,IN ALT DOMENIU DECIT CEL IN CARE AM LUCRAT ULTIMII 10 ANI.
INTREBARILE MELE SUNT :CE POT SA FAC? AU DREPTUL SA MA TRIMITA SA DAU EXAMEN IN ULTIMELE 12 LUNI DE SERVICIU? DACA NU I-AU EXAMENUL,POT FI CONCEDIATA ? ROG SA MA AJUTATI ....
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 15:42, 8 Iulie 2011
1. Nu va obliga se mergeti la concurs, va ofera o sansa sa ocupati un loc de munca.
2. Puteti fi concediata deoarece postul a fost desfiintat.
Daca aveti 43 de ani stagiu de cotizare va puteti pensiona anticipat fara penalizare.
In cazul pensionarii anticipate partial (stagiu intre 35-43 ani) pentru cele 11 luni pana la implinirea varstei veti fi penalizat cu 8.25 % pana la trecerea la pensia pentru limita de varsta. Desi nu este placut situatia dv. este mai usor de suportat. Ce facem cu sutele de mii de concediati (de care nimeni nu vorbeste) cu varste intre 50-55-60 de ani pe care nu- mai vrea nimeni, nici angajatorii nici casa de pensii?!
Personal as pleca in pensie, penalizarea fiind mica si de scurta durata, dand astfel posibilitatea unei persoane mai tinere sa ocupe un loc de munca (dar tot prin concurs).
Sunteti un caz fericit ca va puteti pensiona; sunt multi cei care au fost disponibilizati , asa cum spunea si dl.pneagu, fara a mai avea prea multe sanse sa gaseasca un job.
Nu disperati, prin disponibilizare, veti putea beneficia de indemnizatie de somaj pana la depunerea dosarului de pensie, si nu va fi deloc o suma mica.Mergeti la agentia de somaj din orasul dv, intereasati-va ce acte va trebuiesc pentru dosar si care este termenul de depunere al acestuia.
Va doresc pensie lunga.
Cu stima,
io va doresc succes la examen. asa, veti avea dubla ocazie de-a iesi la pensie "de drept" si sansa de a demonstra ca n-ati imbatrinit degeaba in acea institutie. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata nikilapa86 nikilapa86 Sint nascut la data de 26.06.1957, am 40 de ani vechime in munca, cu tot cu stagiul militar, fara grupe speciale! Se pare ca voi fi nevoit sa intru in somaj ... (vezi toată discuția)
Varsta pensionare, activitate in grupa ii de munca mihainmo mihainmo Buna seara, As vrea sa stiu, daca se poate, la ce varsta se poate pensiona( atat anticipat cat si la termen) tatal meu, avand in vedere ... (vezi toată discuția)
La ce data poate beneficia de pensie? petro250 petro250 Buna ziua, O persoana de sex masculin, nascut la data de 01.05.1954, cu o vechime in munca de 36 ani, 5 luni, 4 zile, din care 14 ani, 9 luni, 17 zile ... (vezi toată discuția)