avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... 2 minori
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

2 minori

Daca 2 minori de 13 ani au avut relatii sexuale (in care amandoi au fost de acord) si politia a intrat pe fir ce risca? Amandoi risca dosar penal pentru relatii sexuale cu minori? Ce zice legea in cazul de fata?
Cel mai recent răspuns: sorana_sabau , utilizator 09:03, 11 Iulie 2011
Având sub 14 ani sunt lipsiţi de discernământ şi nu răspund penal.
daca se constata ca au avut discernamant intra amanbdoi pe dublacalitate victima/faptuitor.

Atentie chiar daca au sub 14 ani nu functioneaza o prezumtie absoluta a lipsei de dicernamant , deci sa nu stea linistiti ca au sub 14 ani.
Eu ştiam că raspunderea minorului este reglementată în codul penal, undeva pe la art 90 şi ceva(99 dacă-mi amintesc bine) în felul următor:
"Minorul care nu a împlinit vârsta de 14 ani nu rãspunde penal.
Minorul care are vârsta intre 14 şi 16 ani rãspunde penal, numai dacã se
dovedeşte cã a sãvârşit fapta cu discernãmânt.
Minorul care a împlinit vârsta de 16 ani rãspunde penal, cu excepţia cazului
când se dovedeşte cã nu a avut discernãmânt."
Din asta am dedus că nu raspunde penal şi că prezumţia ar fi una absolută, pe ce bază legală poate să raspundă minorul sub 14 ani (unde este prevăzută excepţia - ce art?)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prezumtia relativa a lipsei discernamatului la minor ascfuji ascfuji In cazul in care acuzarea ar dori sa probeze lipsa discernamantului minorului (14-16 ani pt care exista prezumtia relativa a lipsei discernamantului), ar putea ... (vezi toată discuția)
Actul sexual cu un minor ContSters384679 ContSters384679 Am intretinut relatii sexuale cu o fata care nu a implinit inca varsta de 15 ani. Ce pot pati daca parintii ei apeleaza la politie? Eu am 15 ani. Amandoi am ... (vezi toată discuția)
Raspundere penala ContSters120726 ContSters120726 UN PUSTI DE 14 ANI RASPUNDE PENAL PENTRU FAPTELE SALE SAU NUMAI DUPA MAJORAT. Care varsta se i-a in considerare ?Atunci cind a comis fapta sau cind se judeca? (vezi toată discuția)