avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1091 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Validare contract vanzare-cumparare in vederea ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Validare contract vanzare-cumparare in vederea anularii amenzilor contraventionale


In 13.04.2010 am instrainat un autoturism unui cetatean din alt judet.In localitatea mea am urmat toti pasii necesari transcrierii si radierii(contract vanz-cump +fisa de scoatere de la impozit la finante). I-am dat talonul si cartea in original cumparatorului. El in judetul sau doar la finante a facut transcrierea, la Pol. si RAR nu s-a mai dus. Autoturismul a ramas pe numele meu in acte. Mi-a venit PV de contraventie pe care l-am contestat in judetul unde s-a constatat contraventia.
La judecatoria de care apartin am initiat chemare in instanta in vederea radierii auto. Pot cere si validarea contractului de vanz-cump in vederea anularii tuturor contraventiilor incepand cu data de 13.04.2010 pana in momentul radierii?Am sanse de castig?
Va multumesc pt raspuns.


Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 17:09, 10 Iulie 2011
nu veti putea anula contraventiile daca acestea nu au fost contestate in cele 15 zile legale.
puteti obtine o hotarire de obligare a piritului de a efectua inmatricularea. as chema in instanta,pentru opozabilitate, si serviciul de inmatriculari de la domiciliul piritului.
Amenzile nu aveti cum sa le anulati dar puteti s-al obligati pe parat prin instanta sa le plateasca. Daca aveti dovada ca ati facut radierea de la adm financiara di localitatea dv mergeti cu ea la politie si prezentati-o si cereti-le sa faca demersurile necesare catre omologii din judetul cumparatorului pentru a-l obliga sa-si inmatriculeze masina si de a-si asuma amenzile primite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Auto vandut si neînregistrat Rrs Rrs Buna ziua, Am si eu o problema. La sfarsitul lui 2014, am vândut un autoturism. Acum, în 2016, am primit o amendă contravenţională de la CNADNR pentru ... (vezi toată discuția)
Radiere din circulatie neefectuata. sentinta absurda a judecatorului. LuchianSeb LuchianSeb In urma cu vreo doi ani a fost vandut un autoturism de la proprietarul X la noul proprietar Y. Imediat dupa vanzare X (fostul proprietar) nu s-a aratat ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta primita dupa ce am vandut auto karsor karsor Buna ziua, In 2013 am vandut masina unei persoane din Bucuresti cu acte facute si radiere de la fisc si am instrainat masina cu acte si numere inmatriculare ... (vezi toată discuția)