Buna ziua,
lucrez la o societate ca agent vanzari, si mi-am dat demisia pentru ca am gasit ceva mai ok in alta parte pe acelasi post la o firma concurenta. In contract am o clauza de neconcurenta timp de 1 an si as vrea sa stiu daca ma angajez pe o alta functie la firma concurenta (ex. operator calculator) ma mai poate afecta aceasta clauza?
Clauza de necncurenta îşi produce efectele potrivit art. 21 alin. 2 din Codul muncii numai dacă sunt precizate concret şi - aşa cum rezultă din redactarea textului legal - cumulativ următoarele:
- activităţile interzise salariatului ;
- perioada pentru care îşi produce efectele clauză de neconcurenţă după încetarea contractului individual de muncă
- terţii în favoarea cărora se interzice prestarea activităţii.
- aria geografică unde salariatul poate fi în reală competiţie cu angajatorul.
- cuantumul indemnizaţiei de neconcurenţă lunare.
În cazul nerespecării, cu vinovăţie, a clauzei de neconcurenţă, salariatul poate fi obligat la restituirea indemnizaţiei şi, după caz, la daune-interese corespunzătoare prejudiciului pe care l-a produs angajatorului.
La firma concurenta nu prestez activitatile prevazute in clauza de neconcurenta. La firma de la care demisionez sunt agent vanzari, iar la firma concurenta voi fi gestionar.
Multumesc.