Buna ziua! Va rog frumos sa îmi spuneți și mie dacă sunt obligat sa fac asigurare obligatorie pt locuința (conform legii 260/2008, republicata în 2011 privind asigurarea obligatorie a locuintelor impotriva cutremurelor, alunecarilor de teren sau inundatiilor) in situatia in care eu locuiesc intr-o locuință ANL, din august 2008.
Va multumesc!
Conform legii, doar proprietarii de imobile cu destinatie de locuinta trebuie sa incheie acest tip de asigurare. Ca si chirias nu va revine dvs. aceasta obligatie.
In cazul dv interesul fata de obiectul asigurat apartine atat proprietarului cat si chiriasului. Daca nu incheiati poita PAD, prin care se asigura doar constructia, atunci puteti incheia asigurare facultativa care sa cuprinda si riscurile PAD si prin care puteti asigura locuinta la o valoare apropiata de cea reala dar si bunurile din locuinta care va apartin dv si nu ANL. Mai mult decat atat puteti sa va asigurati si la multe alte riscuri posibile la care poate fi expus apartamentul dv si care au o frecventa de a se produce mult mai mare decat PAD. Nu stiu cum arata dar in contractul de inchiriere e posibil sa fie prevazut in obligatiile dv si necesitatea asigurarii locuintei pe toata perioada inchirierii.