avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1137 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Procedura obþinerii unui duplicat al autorizaþiei ...
Discuție deschisă în Traduceri

Procedura obþinerii unui duplicat al autorizaþiei eliberate de Ministerul Justiþiei

daca am pierdut autorizatia de traducator..ce trebuie sa fac sa primesc un duplicat de la Ministerul Justitiei?
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 13:35, 21 Decembrie 2011
ced ca intai trebuie declarata nula autorizatia pierduta, iar apoi facuta o cerere catre MJ pentru eliberarea unei noi autorizatii, la care anexati monitorul oficial in care s-a publicat declararea nulitatii autorizatiei, plus actele care va atesta calitatea de traducator. Eventual luati legatura cu cei care se ocupa cu eliberarea autorizatiilor si vor avea cel mai bun raspuns
Ultima modificare: Marți, 12 Iulie 2011
TraduceriBlitzz, utilizator
kollnik a scris:

Daca am pierdut autorizatia de traducator..ce trebuie sa fac sa primesc un duplicat de la Ministerul Justitiei?

PROCEDURA DE ELIBERARE A DUPLICATULUI
Potrivit art. 4 alin. (5) din Regulamentul de aplicare a Legii nr. 178/1997 pentru autorizarea şi plata interpreţilor şi traducătorilor folosiţi de Consiliul Superior al Magistraturii, de Ministerul Justiţiei, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia Naţională Anticorupţie, de organele de urmărire penală, de instanţele judecătoreşti, de birourile notarilor publici, de avocaţi şi de executori judecătoreşti, aprobat prin Ordinul ministrului justiţiei nr. 1054/2005: „În cazul pierderii, furtului sau al deteriorării autorizaţiei de traducător şi interpret, la cererea titularului autorizaţiei, direcţia de specialitate va elibera un duplicat al acesteia. Solicitantul va depune anexat la cererea sa o declaraţie pe propria răspundere în care va indica motivul solicitării”.
Conform alin. 6 din regulament, în vederea eliberării duplicatului, cererea formulată în acest sens va fi însoţită de dovada achitării anunţului de declarare a nulităţii autorizaţiei într-un cotidian de largă circulaţie.
În consecinţă, pentru eliberarea duplicatului solicitantul trebuie să depună următoarele documente:
- cerere semnată şi datată, prin care se solicită eliberarea unui duplicat;
- declaraţie pe proprie răspundere privind motivul eliberării duplicatului;
- copia sau originalul anunţului de declarare a nulităţii autorizaţiei de traducător şi interpret.
Termenul de eliberare a duplicatului este 30 de zile de la data la care toate actele necesare pentru eliberarea duplicatului sunt depuse la Ministerul Justiţiei.

[ link extern ]
L.C.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atestat traducator matilda2010 matilda2010 obtinere atestat traducator Am terminat Facultatea de Cibernetica Economica la ASE Bucuresti , unde am facut 2 ani limba engleza si Facultatea de Limba si ... (vezi toată discuția)
Înregistrarea la tribunal dupã primirea autorizaþiei de la ministerul justiþiei TARATACRRISS TARATACRRISS Fiica mea tocmai a obtinut autorizatia de traducator de la MJ dar deocamdata nu doreste sa profeseze.Doresc sa va intreb daca autorizatia de la MJ este ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea autorizatiei de traducator la tribunal Sambori Sambori Daca nu inregistrez Autorizatia de traducator eliberata de MJ la Tribunal, acest lucru poate duce la anularea autorizatiei sau care sunt consecintele? (vezi toată discuția)