avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM ca lucrator desemnat pe linia SSM la angajatori ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM ca lucrator desemnat pe linia SSM la angajatori diferiti

Buna ziua,
am o intrebare
Este legal sa ai mai multe CIM ca lucrator desemnat pe linia SSM la angajatori diferiti?
Adica sa te ocupi se Securitatea si Sanatatea in munca, la mai multi angajatori in baza unui CIM cu norma intreaga?
Eu voi termina in curand un curs pe linia SSM si nu am voie sa imi deschid un PFA deoarece ai nevoie de 5 ani experienta ca sa poti functiona ca serviciu extern.
Nu am gasit nicaieri vreo prevedere care sa scrie negru pe alb ca e interzis.
Mentionez ca aceasta activitate de lucrator desemnat pe linia SSM este reglementata de CIM cu norma intreaga, nu se poate partial (2 ore,colaborare, etc)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:33, 11 Iulie 2011
Exista numai posibilitatea incheierii unui c.i.m. cu norma intreaga in cazul lucratorului desemnat pentru SSM.
Teoretic , se pot incheia mai multe c.i.m. cu norma intreaga ... insa practic va fi foarte greu de realizat acest lucru.
da de unde 1 ora pe saptamana e suficient ,dar nu mai mult de 5 ore pe luna si stabiliti ziua in contractul de munca ,daca lucrati la domiciliu nu mai trebuie stabilita ziua.
ovidiu7676 a scris:

da de unde 1 ora pe saptamana e suficient ,dar nu mai mult de 5 ore pe luna si stabiliti ziua in contractul de munca ,daca lucrati la domiciliu nu mai trebuie stabilita ziua.

Începând cu data de 1 iulie 2011, serviciul intern de prevenire şi protecţie trebuie să fie format din lucrători care au contract individual de muncă cu normă întreagă încheiat cu angajatorul..
Asadar , nu se poate incheia c.i.m. cu timp partial ....
Buna ziua,
stiam asta, intrebarea era: Am voie sa am mai multe CIM cu norma INTREAGA incheiate cu mai multi angajatori?
Art. 35 C.mun. prevede :
(1) Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.
(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Alin.1 nu face distinctie cu privire la tipul de c.i.m. sau la numarul maxim de c.i.m. care se pot incheia ... prin urmare, aveti dreptul sa incheiati mai multe c.i.m. cu norma intreaga.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

2 cim la firma danaeconomist danaeconomist Este corect ca un salariat sa aiba CIM pentru 4 ore ca economist si la aceeasi firma inca un CIM tot de 4 ore ca persoana desemnata pentru activitati de ... (vezi toată discuția)
Cate cim poate avea un salariat student97 student97 Buna ziua, As avea o intrebare. Daca salariatul X lucreaza cu CIM full time ( 8 ore) la firma A, poate inchide un alt CIM cu firma B tot full time 8 ore? Nu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! o persoana poate fi sef de serviciu intern la doua ... floriontehnic floriontehnic buna ziua! o persoana poate fi sef de serviciu intern la doua societati? (vezi toată discuția)