1. HG nr. 1425/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare
art. 20 (1) Desemnarea nominala a lucratorului/ lucratorilor pentru a se ocupa de activitatile de prevenire si protectie se face prin decizie scrisa a angajatorului. (2) Angajatorul va desemna lucratorul numai din randul lucratorilor cu care are incheiat contract individual de munca cu norma intreaga.
2. Orice salariat are dreptul de a muncii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.
Codul muncii nu face distinctia intre diferitele tipuri de contracte de munca care pot fi incheiate de o singura persoana si nici nu limiteaza numarul contractelor de munca incheiate de o singura persoana, astfel incat acestea pot fi, dupa caz, cu norma intreaga sau cu timp partial, pe perioada nedeterminata sau pe perioada determina, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator.
In speta, o persoana poate incheia c.i.m. cu norma intreaga cu un nou angajator chiar daca mai are un c.i.m. cu norma intreaga.
Se pune intrebarea daca are timpul necesar sa-si desfasoare activitatea cu respectarea prevederilor art.15 din HG nr. 1425/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare, in cele 16 ore zilnic/ 5 zile pe saptamana. CIM cu norma intreaga este obligatoriu la fiecare firma.
Nu se pune problema de a se suprapune orele de lucru la cele 2 firme.
Baza legala.
va2le3
Buna ziua,
Unitate cu 160 salariati si un punct de lucru in alt judet cu 92 salariati, un total de 252 salariati.
Pentru fiecare locatie prin ... (vezi toată discuția)