avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 999 soluții astăzi

De la ora 11:00, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii.

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... buna ziua! o persoana poate fi sef de serviciu intern ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

buna ziua! o persoana poate fi sef de serviciu intern la doua ...

buna ziua!
o persoana poate fi sef de serviciu intern la doua societati?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:40, 9 August 2022
Despre ce serviciu intern este vorba ?
Dacă vorbim de sectorul privat, poare fi
Serviciu intern de prevenire si protectie

POPA GHEORGHE a scris:

Despre ce serviciu intern este vorba ?

1. HG nr. 1425/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare
art. 20 (1) Desemnarea nominala a lucratorului/ lucratorilor pentru a se ocupa de activitatile de prevenire si protectie se face prin decizie scrisa a angajatorului.
(2) Angajatorul va desemna lucratorul numai din randul lucratorilor cu care are incheiat contract individual de munca cu norma intreaga.

2. Orice salariat are dreptul de a muncii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Codul muncii nu face distinctia intre diferitele tipuri de contracte de munca care pot fi incheiate de o singura persoana si nici nu limiteaza numarul contractelor de munca incheiate de o singura persoana, astfel incat acestea pot fi, dupa caz, cu norma intreaga sau cu timp partial, pe perioada nedeterminata sau pe perioada determina, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator.

In speta, o persoana poate incheia c.i.m. cu norma intreaga cu un nou angajator chiar daca mai are un c.i.m. cu norma intreaga.
Se pune intrebarea daca are timpul necesar sa-si desfasoare activitatea cu respectarea prevederilor art.15 din HG nr. 1425/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare, in cele 16 ore zilnic/ 5 zile pe saptamana. CIM cu norma intreaga este obligatoriu la fiecare firma.
Nu se pune problema de a se suprapune orele de lucru la cele 2 firme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducator serviciu intern MadaCaravan MadaCaravan Buna ziua! S.a mai schimbat cumva legislatia ssm referitor la norma de lucru a unui angajat in pozitia de conducator serviciu intern intr.o unitate? Poate o ... (vezi toată discuția)
Inspector protecție civila dorintabirta dorintabirta Bună ziua Șeful SIPP sau lucrătorul desemnat poate îndeplini, cumulativ, și funcția de inspector protecție civilă? Mulțumesc (vezi toată discuția)
Baza legala. va2le3 va2le3 Buna ziua, Unitate cu 160 salariati si un punct de lucru in alt judet cu 92 salariati, un total de 252 salariati. Pentru fiecare locatie prin ... (vezi toată discuția)