avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Inspector protecție civila
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Inspector protecție civila

Bună ziua

Șeful SIPP sau lucrătorul desemnat poate îndeplini, cumulativ, și funcția de inspector protecție civilă?

Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:24, 7 Martie 2017
În legislație e prevăzut că poate îndeplini, prin cumul, funcția de Inspector protecție civilă cadrul tehnic PSI.
Dar eu nu văd de ce ar împiedica asta semnarea unui alt contract pe această funcție și îndeplinirea funcției.
Normele metodologice de aplicare a Legii ssm nr.319/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare aprobate prin HG nr.1425/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare mentioneaza:
-art.20 (2) Angajatorul va desemna lucratorul numai din randul lucratorilor cu care are incheiat contract individual de munca cu norma intreaga.
-art.23 (3) Incepand cu data de 1 iulie 2011, serviciul intern de prevenire si protectie trebuie sa fie format din lucratori care au contract individual de munca cu norma intreaga incheiat cu angajatorul.
Cum programul normal de lucru este de 8 ore/ zi, in cadrul aceluiasi CIM, seful SIPP/ lucratorul desemnat nu poate indeplini si functia de inspector protectie civila - cadru tehnic psi.
Angajatorul poate avea in vedere, in functie de volumul de munca pentru fiecare activitate in parte, prevederea de la
-art.24 (2) Lucratorii din cadrul serviciului intern de prevenire si protectie trebuie sa desfasoare numai activitati de prevenire si protectie si cel mult activitati complementare cum ar fi: prevenirea si stingerea incendiilor si protectia mediului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lucrator desemnat ssm si inspector resurse umane - cumul functii in aceeasi firma anafanaf anafanaf Buna ziua, La acelasi angajator se poate face un cumula functiile de inspector SSM- lucrator desemnat si inspector RU? EX: functia de baza Inspector SSM + ... (vezi toată discuția)
Sipp - lucrator desemnat mvasilescu mvasilescu As doriu sa stiu daca intr-o societate poate exista in acelasi timp SIPP si lucratori desemnati sau sunt doua forme diferite de organizare a activitatii de SSM (vezi toată discuția)
Compatibilitatea de functii Bogdan Giurgiuman Bogdan Giurgiuman Membru coordonator al serviciului intern de prevenire si protectie poate indepli in cadru aceleasi companii functii complementare ? ( ex. responsabil GDPR , ... (vezi toată discuția)