avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Compatibilitatea de functii
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Compatibilitatea de functii

Membru coordonator al serviciului intern de prevenire si protectie poate indepli in cadru aceleasi companii functii complementare ? ( ex. responsabil GDPR , responsabil calitate etc.)
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:10, 30 Octombrie 2019
Nu exista functia de coordonator SIPP prevazuta in HG nr. 1425/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare. Daca va referiti la sef SIPP acesta nu poate indeplini functii complementare.
-art.23 (3) Incepand cu data de 1 iulie 2011, serviciul intern de prevenire si protectie trebuie sa fie format din lucratori care au contract individual de munca cu norma intreaga incheiat cu angajatorul.
Membrii SIPP pot indeplini functii complementare cu respectarea prevederilor
-art. 24 (1) Serviciul intern de prevenire si protectie se organizeaza in subordinea directa a angajatorului ca o structura distincta.
(2) Lucratorii din cadrul serviciului intern de prevenire si protectie trebuie sa desfasoare numai activitati de prevenire si protectie si cel mult activitati complementare cum ar fi: prevenirea si stingerea incendiilor si protectia mediului.
(3) Angajatorul va consemna in regulamentul intern sau in regulamentul de organizare si functionare activitatile de prevenire si protectie pentru efectuarea carora serviciul intern de prevenire si protectie are capacitate si mijloace adecvate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Serviciul intern de prevenire si protectie vis a vis de lucratori desemnati prin decizie marivasi marivasi Daca intr-o unitate trebuie sa fie constituit serviciul intern de prevenire si protectie cf legii mai trebuie numit unul sau mai multi lucratori desemnati prin ... (vezi toată discuția)
Poate fi constituit serviciul intern de prevenire si protectie ... marivasi marivasi poate fi constituit serviciul intern de prevenire si protectie dintr-o singura persoana, daca aceasta persoana indeplineste cerintele legale de competenta? (vezi toată discuția)
Conducatorul serviciului intern de prevenire si protectie Akhenaton81 Akhenaton81 Conducatorul serviciului intern de prevenire si protectie in cadrul unei firme poate fi desemnat si lucrator desemnat ssm pe un santier in cadrul aceleiasi ... (vezi toată discuția)