avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale SRL in care asociat unic si administrator sunt aceeasi ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

SRL in care asociat unic si administrator sunt aceeasi persoana este microintreprindere?

Buna ziua,

Citeam undeva despre microintreprinderi. Una dintre conditii ca sa fie considerata microintreprindere, este de a avea 1-9 angajati.
Un SRL, in care asociatul unic este si administrator si nu este necesar un contract de munca, este considerat microintreprindere?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ovidiu7676 , utilizator 23:14, 12 Iulie 2011
Una din conditiile pentru a fi microintreprindere este sa aiba cel putin o persoana angajata cu contract de munca, asociatul/administrator sau o alta persoana. Daca nu are, atunci nu intra in categoria microintreprinderilor.
Daca aveti deja o firma si va intrebati daca este sau nu microintreprindere, trebuie sa mergeti la Fisc si sa intrebati daca beneficiati de acest regim fiscal.
Daca nu aveti salariati, firma nu este micro.

Regimul fiscal de microintreprindere nu are legatura cu numarul de asociati ai societatii.

Definitia de "microintreprindere" data de Fisc nu inseamna ca este o firma foarte mica.

Alberto Kurtyan
asociatul unic poate avea si calitatea de salariat la SRL in care este asociat-legea 31/90 exact ca si neamtul faci totul de la A-Z.
Ultima modificare: Marți, 12 Iulie 2011
ovidiu7676, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl, asociat unic = admministrator, angajat al srl? Silvia Monica Silvia Monica Buna ziua, In cazul unui SRL in care asociatul unic este si administrator, acesta trebuie sa fie angajat al SRL? Care este forma de angajare? Daca nu e ... (vezi toată discuția)
Suspendare microintreprindere CORNELIA B CORNELIA B daca se suspenda o microintreprindere cu data de ianuarie 2009si scot salariatii,cand se termina suspendarea si incep activitatea raman micro si angajez sau ... (vezi toată discuția)
Declarare microintreprindere icsys icsys Cum spuneam si in alt topic, doresc sa imi deschid un SRL in care sunt unic asociat, pe care sa il declar microintreprindere. Una din conditii este sa am ... (vezi toată discuția)